Επίτροπος Ε.Ε.: Δεν παίρνω εντολές από τους Ευρωπαίους πολίτες

πηγή: The Press Project

Ένας αρθρογράφος της βρετανικής Independent ρώτησε την Σεσίλια Μάλμστρομ, Επίτροπο της Κομισίον, για το πώς μπορεί να προχωρήσει η TTIP όταν εκατομμύρια Ευρωπαίων δηλώνουν την αντίθεση τους. Η απάντηση της ήταν: «Δεν παίρνω εντολές από τους Ευρωπαίους πολίτες»

Όπως γράφει ο  Τζον Χίλαρι διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης War on Want για την καταπολέμηση της φτώχειας, πρόσφατα του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει μια μικρή γεύση από την περίφημη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, TTIP, μιλώντας με την αρμόδια για το εμπόριο Επίτροπο της Ε.Ε., Σεσίλια Μαλμστρομ.

Η Μαλμστρομ είναι αρμόδια για το Εμπόριο στην Ε.Ε., κάτι που σημαίνει ότι αυτή και οι αξιωματούχοι της είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, TTIP, μεταξύ των ΗΠΑ και των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια συμφωνία στην οποία οι πολίτες της Ευρώπης εναντιώνονται σφοδρά, μαζεύοντας τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 3,2 εκατ. υπογραφές ζητώντας την υπογραφή της.

Σύμφωνα με τον Χίλαρι, όταν έθεσε στην Επίτροπο το ερώτημα για το πώς θα καταφέρει να αντισταθεί στις πιέσεις εκατομμύρια πολιτών, η απάντηση της ήταν: «δεν παίρνω εντολές από Ευρωπαίους πολίτες» ( συγκεκριμένα: “I do not take my mandate from the European people.”)

Οπότε, αναρωτιέται ο αρθρογράφος, «απο ποιον παίρνει εντολές η Επίτροπος;» Θεωρητικά, απαντάει, από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των 28 κρατών – μελών. Όμως οι διαπραγματεύσεις της TTIP γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς οι εκλεγμένοι πολιτικοί να έχουν την παραμιρκή ιδέα ή γνώμη για το περι τίνος πρόκειται. Βρετανοί πολιτικοί έχουν παραδεχθεί ότι βρίσκονται εντελώς στο σκοτάδι σχετικά με την TTIP, σημειώνει. Καταλήγοντας, ο Χίλαρι κατηγορεί την Μάλμστρομ ότι αφού δεν δέχεται εντολές στο ζήτημα της TTIP ούτε από τους λαούς της Ευρώπης, ούτε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των «πολυεθνικών που τριγυρνούν στις Βρυξέλλες».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η TTIP εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών αντί των πολιτών», καταλήγει

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: