19 προσαγωγές του «Ρουβίκωνα» για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Πηγή: www.lifo.gr

19 προσαγωγές του "Ρουβίκωνα" για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ
Σε 19 προσαγωγές (14 άνδρες, 5 γυναίκες) ατόμων της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που είχαν εισβάλλει το απόγευμα στο κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προχώρησε απόψε η Αστυνομία. Tα μέλη της ομάδας του «Ρουβίκωνα», δεν μπήκαν στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ, αλλά ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ανάρτησαν πανό. Στα πανό αναγράφεται «Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και «Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους». Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, έπιασαν τους αντιεξουσιαστές κατά την έξοδό τους από το κτίριο και τους προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του κόμματος, ο οποίος είπε ότι επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο, οι ΑΝΕΛ προτίθενται να υποβάλουν μήνυση κατά των καταληψιών και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Χωρίς τίτλο

Χωρίς τίτλο2

Χωρίς τίτλο3

Κατάληψη αναρχικών στα γραφεία των ΑΝΕΛ

πηγή: The Press Project

Κατάληψη στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας»

Nikos Libertas / SOOC (φώτο αρχείου)

Το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 15 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού και να τοποθετήσουν δύο πανό από την ταράτσα. Στη συνέχεια πέταξαν φέιγ βολάν τα οποία αναγράφουν «Αντίσταση στα νέα μέτρα – Όλοι στους δρόμους».

Γίνονται διαπραγματεύσεις για να αποχωρήσουν ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Το κείμενο της κατάληψης

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org για την κατάληψη αναφέρεται:

«Για μία ακόμα φορά, οι πολλοί, οι αδύναμοι, αυτοί που πάντα πληρώνουν, καλούνται να καταβάλουν το τίμημα της εξόδου από την «κρίση» που οι λίγοι κατέχοντες τον πλούτο δημιούργησαν. Από το 2010 ο λαός ζει μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων που κατέκτησε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Οι κρατικές πολιτικές οδηγούν στην ανεργία, σε μισθούς πείνας, στην άγρια φορολόγηση, στη φτωχοποίηση, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το κεφάλαιο και θα δημιουργήσουν κέρδη για τις ελίτ, ντόπιες και ξένες. Άλλωστε, αυτές οι πολιτικές παρουσιάζονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες σαν μονόδρομος, σαν κάτι αναγκαίο, σαν καθήκον να κάνουμε θυσίες.

Ζήσαμε έτσι το μνημόνιο 1, που επέβαλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αυτοί που λέγανε «λεφτά υπάρχουν», το μνημόνιο 2 της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έταζε τη σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους και τώρα το μνημόνιο 3, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ έταζε ότι «θα σκίσει τα μνημόνια». Συγκεκριμένα, προεκλογικά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, δηλώνοντας εμφατικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιβολή νέων φόρων, ενώ μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών.

Τα μέτρα που παίρνονται δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Έτσι βλέπουμε ότι:

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται κανονικά, πλήττοντας ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα
Οι συντάξεις μειώνονται και αυξάνονται παράλληλα τα όρια ηλικίας
Ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Επανεισάγεται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία
Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις του κοινωνικού πλούτου, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας
Καταργείται το ΕΚΑΣ
Αυξάνεται η φορολογία στους αγρότες
Διατηρούνται αλλά και επαυξάνονται οι αντεργατικοί νόμοι.
Παράλληλα, πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς τους ολιγάρχες των τραπεζών, χαρίζονται χρέη σε οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες, θεσπίζονται προκλητικές φοροαπαλλαγές και απαλλαγές από δημοτικά τέλη για τους επίδοξους αγοραστές αυτοκινητόδρομων, λιμανιών και αεροδρομίων.

Το καπιταλιστικό σύστημα πάντα χρησιμοποιεί νέα χαρτιά όταν τα παλιά καίγονται και είναι πλέον αναποτελεσματικά για την προώθηση των συμφερόντων του. Είδαμε την εναλλαγή στη διαχείριση της κρατικής εξουσίας διαφόρων κομμάτων, που, ενώ εμφανίζονταν σαν σωτήρες του λαού, στην ουσία εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πλέον έπαιξαν και το χαρτί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν τις μνημονιακές πολιτικές με ένα δήθεν φιλολαϊκό προφίλ. Ο ρόλος τους ήταν και είναι πάντα ο ίδιος: να αμβλύνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν από τα «φθαρμένα» κόμματα εξουσίας. Και όταν αποτύχει η παρούσα κυβέρνηση, θα επιστρατευτεί η λύση της οικουμενικής διακυβέρνησης, τα πρώτα δείγματα της οποίας έχουν φανεί στην υπερψήφιση του 3ου μνημονίου από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος και από τα συνεχή καλέσματα για συγκυβέρνηση του προέδρου της ΝΔ, προεκλογικά, προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποκρισία, άλλωστε, ξεχειλίζει στη στάση των ΑΝΕΛ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ενώ επί σειρά ετών φαίνονταν να έχουν πλείστες διαφορές μεταξύ τους, με την προοπτική ανάληψης εξουσίας και συγκυβέρνησης, όλα ξεχάστηκαν εν μία νυκτί.

Ενδεικτικότερα, ο ρόλος των ΑΝΕΛ σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι αφενός να καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες, όπως π.χ. την παρακώλυση της δημιουργίας του τζαμιού στον Ελαιώνα, τη ρίψη στεφανιού πάνω από τα Ίμια και την κωμικοτραγική τελετή στη Σαλαμίνα, αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, είναι να καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο Ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία.

Παράλληλα, όσο δυσκολεύουν οι ζωές των εργαζόμενων, ανάλογα προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δυσκολέψει και τις ζωές των αγωνιστών που βρίσκονται στις φυλακές, εφαρμόζοντας καινοφανή μέτρα, που ούτε η δικτατορία των συνταγματαρχών δεν είχε εφαρμόσει.

Συγκεκριμένα, φυλακίζουν μητέρες, αδερφές και συζύγους αγωνιστών, αλλά ακόμα και όταν τις αποφυλακίζουν, τις εξοστρακίζουν σε νησιά – όπως την Αθηνά Τσάκαλου στη Σαλαμίνα, ή τους επιβάλλουν νοητά συρματοπλέγματα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους – όπως στην Εύη Στατήρη. Είναι προφανές ότι αυτές οι αποφάσεις είναι φύσει πολιτικές και θέσει δικαστικές, γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση των περιοριστικών όρων σε Αθηνά Τσάκαλου και Εύη Στατήρη, την απελευθέρωση της Μαρίας Θεοφίλου, συντρόφου του Γρηγόρη Πετρακάκου. Επίσης ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού και την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό.

Στη σημερινή πολιτική συγκυρία φαντάζει δύσκολο να μιλήσει κανείς για λύσεις και διεξόδους. Όποια πορεία κι αν επιλέξουμε, διαφορετική απ’ αυτή που έχουν καθορίσει για ‘μας τα κέντρα εξουσίας της κυρίαρχης τάξης, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αμείλικτο πόλεμο. Θεωρούμε ότι σ’ αυτή τη φάση, τα άτομα και η κοινωνία συνολικά, θα πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί στο πεδίο της ταξικής σύγκρουσης, που πρέπει να γίνει όλο και οξύτερη.

Στο οικονομικό επίπεδο, η άρνηση πληρωμής και εφαρμογής των άδικων και ληστρικών φόρων και μέτρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, η εισφορά «αλληλεγγύης» και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, είναι ένα όπλο, που η συντονισμένη χρήση του από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μπορεί να αποσταθεροποιήσει το κράτος και τους μηχανισμούς του.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας»

 

για τους συλληφθέντες του Ρουβίκωνα (κατάληψη ΑΝΕΛ)

πηγή: Athens.indymedia.org

Μετά από τελευταία επικοινωνία με τους συντρόφους στην ΓΑΔΑ οι κατηγορίες που τους προσάπτει η κρατική ασφάλεια είναι – διατάραξη οικιακής ειρήνης – παράνομη παρακράτηση Υ.Γ.: οι συντρόφοι δεν δέχονται να δώσουν φωτογραφίες και αποτυπώματα, στάση που επισύρει την κατηγορία της απείθειας

Μετά από τελευταία επικοινωνία με τους συντρόφους στην ΓΑΔΑ οι κατηγορίες που τους προσάπτει η κρατική ασφάλεια είναι

– διατάραξη οικιακής ειρήνης

– παράνομη παρακράτηση

Υ.Γ.: οι συντρόφοι δεν δέχονται να δώσουν φωτογραφίες και αποτυπώματα, στάση που επισύρει την κατηγορία της απείθειας

 

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: