Νέα επιχείρηση φίμωσης της ΕΡΤopen

πηγή: ΕΡΤΟpen

ΜΕΤΑ: STOP στο νέο «μαύρο»

Νέα επιχείρηση φίμωσης της ΕΡΤopen – ΜΕΤΑ: STOP στο νέο «μαύρο»

Στη δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης εξοπλισμού και των μηχανημάτων της ΕΡΤopen, στην Πάρνηθα, μέσω των οποίων αναμεταδίδει το ελεύθερο ραδιόφωνο το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα, προχωρούν αυτήν την ώρα αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει την αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, που επιχειρεί για δεύτερη φορά να φιμώσει το ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, τη φωνή της κοινωνίας και των κινημάτων, που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά το πραξικοπηματικό μαύρο των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δηλώνει πως στέκεται αλληλέγγυο και ζητεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τις προσπάθειες φίμωσής του, το νέο «μαύρο».

Καλεί όλες και όλους να στηρίξουν αγωνιστικά το ελεύθερο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ρόλος του και η παρουσία του είναι απαραίτητα τον καιρό που τα μνημόνια συνεχίζονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο, εξαθλιώνεται ο κόσμος της εργασίας, η αξιοπρέπεια χάνεται και ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται.

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen συμπληρώνει το κενό της ενημέρωσης και της ελεύθερης έκφρασης, δίνοντας βήμα στους πολίτες, στα κινήματα, στις συλλογικότητες, στα συνδικάτα, στον πολιτισμό, στην ενημέρωση, και το ΜΕΤΑ θα το υπερασπιστεί

————-

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της ΕΡΤopen.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρείς μήνες γίνεται η προσπάθεια να πάψει να εκπέμπει η ΕΡΤopen η φωνή των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σήμερα κλιμάκιο της ΕΕΤΤ με επικεφαλή εισαγγελέα βρίσκεται στην Πάρνηθα και προσπαθεί να κατασχέσει τα μηχανήματα εκπομπής της ΕΡΤopen, του ραδιόφωνου που εκπέμπει απο τους 106,7 στα FM.

Η προηγούμενη φορά ήταν μόλις τον Σεπτέμβριο όπου έγινε προσπάθεια να ξηλώσουν τον πομπό απο τα Τουρκοβούνια και συνέλαβαν συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη και τον ταμία Δ. Κούνη.

Δεν είναι τυχαία η επίθεση στην ΕΡΤopen που με απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους συνεχίζει να εκπέμπει. Η ertopen έδωσε βήμα σε κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που δε «χώραγαν» πουθενά στην «πολυφωνία» των ιδιωτικών και κρατικών σταθμών. Στάθηκε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, κάθε αγώνα που συγκρούονταν την τελευταία διετία ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις.

Δεν ξεχνάμε ότι πρίν δύο μήνες είχε γίνει επίθεση στις εκπομπές “αντιδραστήριο” και “ZonnaRossa” στην ΕΤ3 από τη μεριά της “νέας” διοίκησης Ταγματάρχη. Δεν ξεχνάμε ότι η ίδια διοίκηση προσπαθεί να απομακρύνει τους βασικούς συντελεστές της εκπομπής «πρωινή ζώνη» παρόλη την επιτυχία της.

Δεν πρόκειται για περιστατικά τυχαία. Στο σύνολό τους δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και οι κάθε είδους «υπηρεσίες» της, αντιμετωπίζουν τις φωνές και οτιδήποτε συνεχίζει να θυμίζει τον δίχρονο αγώνα της ΕΡΤ, απέναντι στο «μαυρο» και τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει πλέον πιστά τις μνημονιακές πολιτικές των δανειστών και του κεφαλαίου, και πλέον έχει ελάχιστα όχι μόνο κοινοβουλευτικά στηρίγματα αλλά και στηρίγματα μέσα στην κοινωνία. Το χτύπημα της ertopen και οτιδήποτε κρατάει ζωντανή την μνήμη του αγώνα των 24 μηνών, πιστεύουν ότι θα διευκολύνουν την εφαρμογή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής τους. Είναι γελασμένοι.

Θα μας βρούν μπροστά τους, και θα νικήσουμε και αυτη τη φορά.

—————-

ΚΕΕΡΦΑ: Το φίμωτρο επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της ΕΡΤopen

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Το φίμωτρο επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της ΕΡΤopen

Είναι κατάντια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πάτησε πάνω στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ κόντρα στους Σαμαροβενιζέλους, να επιχειρεί να φιμώσει την ΕΡΤopen, την ανεξάρτητη φωνή των εργαζόμενων, που έδωσε με συνέπεια την μάχη για την ανατροπή των μνημονίων.

Ο εμβληματικός αγώνας των εργαζόμενων της ΕΡΤ που επέβαλε την επαναλειτουργία της είχε το δικό της όργανο αγώνα, την ΕΡΤ open και η συνέχιση της λειτουργίας του ήταν απόφαση συνέχισης του αγώνα για πλήρη δικαίωση του αγώνα.

Η επιχείρηση κατάσχεσης των μηχανημάτων της ΕΡΤopen είναι μια επαίσχυντη ενέργεια καταστολής μιας κυβέρνησης που προχωράει στα μέτρα σφαγή του τρίτου μνημονίου και ενοχλείται από την κριτική και την στήριξη στο κίνημα της αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σεβαστεί την δράση των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους, την προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν με δικά τους μέσα ελεύθερη ενημέρωση. Να σταματήσει εδώ και τώρα τις διώξεις κατά της EΡΤopen.

————-

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την νέα επιχείρηση «φίμωσης» της ΕΡΤopen

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου !!

Αστυνομικές δυνάμεις με εισαγγελέα και εκπρόσωπο της ΕΕΤΤ έχουν ανεβεί στην Πάρνηθα, στο Κέντρο Εκπομπής της EΡTopenγια να κατασχέσουν για άλλη μια φορά τα μηχανήματά της.

Μετά την πρώτη κατάσχεση στα Τουρκοβούνια, τις διώξεις του Προέδρου Π. Καλφαγιάννη και του ταμία Δ. Κούνη και τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομη η εκπομπή από εκεί και ότι το 106,7 έχει άδεια εκπομπής μόνο από την Πάρνηθα, δικαιολογήσαμε κι εμείς τα αδικαιολόγητα, μιας που εκείνη τη στιγμή της κατάσχεσης ορκιζόταν η κυβέρνηση.

Σήμερα και τα δύο αυτά έχουν ξεπεραστεί.

Περιμένουμε να δούμε ποια δικαιολογία θα βρεθεί, ώστε να φιμωθεί η φωνή του μοναδικού αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που άλλαξε την ιστορία του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι και είχε μεγάλη συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.

Η δικαιολογία που θα προβληθεί, ότι δήθεν εκπέμπαμε παράνομα (χωρίς άδεια), είναι αίολη από τη στιγμή που όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με αποφάσεις του 4ου τμήματος και της ολομέλειας του ΣτΕ, εκπέμπουν χωρίς άδεια. Η όποια κατάσταση «νομίμων» ραδιοφωνικών σταθμών σε λειτουργία από το ΕΣΡ, που επικαλείται η ΕΕΤΤ, δεν έχει ισχύ. Αν δεχθούμε όμως για λόγους εργασίας ότι έτσι είναι, τότε πώς λειτουργεί ο σταθμός του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη ; (ενώ υπάρχει ήδη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός – ΕΡΤ3), με τι άδεια ; Με τι συνθήκες εργασίας ; Πώς γίνεται η χρήση της άδειας της Helexpo ; Πώς έγινε ειδησεογραφικός ο σταθμός ; κλπ. Υπάρχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά κύριοι της ΕΕΤΤ ; Με ποιο καθεστώς λειτουργείτε ; Έχετε νομιμοποίηση ; Εσάς έχει καταγγείλει για παράνομες πράξεις ο αρμόδιος υπουργός στον εισαγγελέα ; Προσθέστε στον κατάλογό σας ότι και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει ανάλογα με αγωγές.

Βέβαια δεν εναντιωνόμαστε στη λειτουργία κανενός ραδιοφωνικού σταθμού, ούτε κατά των εργαζομένων σε αυτούς, αλλά έλεος πιά ! με την ψευδεπίγραφη νομιμότητα που επικαλείται η ΕΕΤΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως έχει αποδείξει, μπορεί και διάλογο να κάνει αλλά και να αγωνίζεται.

Η EΡTopen και η στήριξη της κοινωνίας μέσα από αυτήν δεν θα σταματήσουν με τέτοια μέτρα.

Μέτρα και διώξεις που δεν πάρθηκαν επί 20 μήνες, όταν λειτουργούσε και πάλι «παράνομα και χωρίς άδεια», χρησιμοποιώντας ακόμα και εξοπλισμό και εγκαταστάσεις της ΕΡΤ – εντός και εκτός Ραδιομεγάρου – από τις τότε επονομαζόμενες και από τη σημερινή κυβέρνηση σαν οι φαύλες κυβερνήσεις με φασίζουσες πρακτικές.

Αντίθετα από τότε που καλούμασταν σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ και το κάναμε πράξη όλοι μαζί, σήμερα, σε 11 μήνες, έχουμε και διώξεις και ποινικοποίηση και δύο φορές κατασχέσεις στην EΡTopen και στην ΠΟΣΠΕΡΤ γιατί έτσι επιτάσσει το γκουβέρνο και η «νομιμότητα!».

Η ERTopen είναι ζωντανή ιστορία της σημερινής πραγματικότητας και δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς.

Πιστεύουμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα της αποδώσει αυτά που της πρέπουν και της αξίζουν, αφού οι σημερινοί κρατούντες θέλουν να ξεχαστεί και την απαξιώνουν.

Δεν θα τα καταφέρουν.

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: