Ημερολόγιο 2016 απο το Κ*ΒΟΞ

πηγή: Athens.indymedia

 

Αυτό το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη μαγική εκείνη στιγμή, που ο άνθρωπος εξ-εγείρεται, στη στιγμή δηλαδή που αποφασίζει να Σηκωθεί, να Ξυπνήσει, και να θέσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του σε κίνηση. Η εξέγερση είναι η άρνηση της ακινησίας, η ακύρωση της στασιμότητας.

Μια εξέγερση μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες, μπορεί να διαρκέσει και χρόνια. Μπορεί να είναι προσωπική-ατομική, μπορεί να είναι μειοψηφική ή πλειοψηφική, μπορεί να είναι κοινωνική-πολιτική. Πάντα όμως βάζει τα πράγματα σε κίνηση, πάντα κινεί τα γρανάζια της ιστορίας, άλλοτε ενός λαού, άλλοτε ενός τόπου, άλλοτε του κόσμου όλου. Καμιά φορά, μπορεί και να κινεί απλά και μόνο τα γρανάζια της προσωπικής ιστορίας του καθενός, αλλά και μόνο αυτό το λίγο, δεν παύει να είναι ένα μικρό θαύμα…

Η εξέγερση δημιουργεί μια ασυνέχεια, είναι εκείνη η ρωγμή δηλαδή στο συνεχές της κανονικότητας, το πρωινό που δεν θα πας για δουλειά, η στιγμή που δεν θα ανεχτείς άλλη προσβολή, η μέρα που δεν θα σκύψεις ξανά το κεφάλι, η νύχτα που οι δρόμοι θα καίγονται. Είναι ο χρόνος εκείνος που οι άνθρωποι, »κατάκοποι να ελπίζουν το αναμενόμενο θαύμα, αποφασίζουν επιτέλους να το προκαλέσουνε».

Τις περισσότερες φορές, μιλώντας με όρους νίκης-ήττας, ή πραγματικού κι απτού κέρδους, οι εξεγέρσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, και το τίμημα που θα πληρώσουν οι εξεγερμένοι, να είναι δυσανάλογα βαρύ. Όποιος όμως σήκωσε έστω και για μια φορά την γροθιά προς τον ουρανό, όποιος ένιωσε έστω και για λίγο την άγρια χαρά και την έξαψη, όποιος Σηκώθηκε πάνω από τον εαυτό του και Ξύπνησε από την μιζέρια του, όποιος έζησε έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την απίστευτη εκείνη αίσθηση ότι τα πάντα είναι πιθανά, γνωρίζει ότι η αξία της, είναι ανεκτίμητη.

Όσο οι γροθιές θα υψώνονται ψηλά στον ουρανό, θα υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα. Και καμιά φορά, αν οι Τροχοί της Ιστορίας στις στροφές τους επάνω κλειδώσουν σωστά, και έχουν βρεθεί και κάποιοι να προνοήσουν για τα δέοντα,η εξέγερση, μπορεί να γίνει και Επανάσταση

Καλή Χρονιά!

Κ*ΒΟΞ

 

Το ημερολόγιο θα διατίθεται από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο καφενείο και την βιβλιοθήκη του Κ*ΒΟΞ. Τα έσοδα θα διατεθούν, όπως όλα τα έσοδα του Κ*ΒΟΞ, για την στήριξη των πολιτικών κρατουμένων και των διωκόμενων αγωνιστών.

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: