Κυριάκος Μητσοτάκης, το δρακουλίνι

πηγή: Αξιοπρέπεια & Αντοχή

Το να εξελίσσεσαι από «γιος του Μητσοτάκη» και «αδερφό της Ντόρας» σε «Κυριάκο» για τα διαπλεκόμενα καθεστωτικά μίντια του κράτους, σίγουρα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν οφείλεται στο επαγγελματικό βιογραφικό σου. Αντιθέτως. Ένας ακόμη γόνος μιας οικογένειας που εμπλέκεται στην πολιτική ζωή της χώρας συστηματικώς και αδιαλείπτως απ’ τα τέλη του 19ου αι. θα προαλείφεται στο εξής για «αυριανός πρωθυπουργός».

 

Και θα μιλά για διαφθορά ο πολιτικός της Siemens. Και θα μιλά για αξιοκρατία ο πολιτικός που τα βύσματα και τα κατ’ επάγγελμα βαφτιστήρια της οικογένειάς του είναι υπεύθυνα για το «υπερβολικό δημόσιο». Και θα μιλά για φαυλοκρατία ένας ακόμη πολιτικός που η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που βγήκε απ’ την κοιλιά της μάνας του.

 

Κι από τον ανιψιό του Καραμανλή, στον γιο του Παπανδρέου. Κι από έναν ακροδεξιό μετεμφυλιακό τύπο, στον μεγαλύτερο απατεώνα ίσως κι από καταβολής κράτους. Ακολουθεί ο γιος του «Δράκουλα», το δρακουλίνι. Όσοι επιμένουν να αναζητούν τους σωτήρες τους ανάμεσα στους προηγούμενους ή στους επόμενους, δεν θέλουν να σωθούν, αλλά να τους σώσουν. Και γι’ αυτό είναι καταδικασμένοι σε θάνατο.

 

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: