#paraititheite – Μένουμε Ευρώπη ή Μένουμε Ίσκιο; (2 άρθρα)

πηγή: Jungle Report

Επιχειρηματίες, άνθρωποι της Αγοράς, χουντικοί, μπουρζουάζες, αντικομμουνιστές, μποτοξοχτυπημένοι, κολλαγονοπότες. Όλες οι συνιστώσες της Δεξιάς ήταν εκεί, γύρω στα 5.000 άτομα.

Όλοι κάτω από το σύνθημα «Παραιτηθείτε». Πράγμα που ασφαλώς είναι οξύμωρο και αντιφατικό, μιας και η κυβέρνηση έκανε όλα τα χατίρια αυτής της συγκεκριμένης μειοψηφίας του 38,69%.

Και στο Ευρώ τους τούς κράτησε (πάση θυσία, όπως ήθελαν), και μνημόνιο ψήφισε, και αποκρατικοποιήσεις κάνει, και όλες τις επιβαλλόμενες από τους Ευρωπαίους οικονομικές πολιτικές εφαρμόζει πιστά. «Παραμείνετε» θα έπρεπε να ήταν το κεντρικό τους σύνθημα και, αν ήταν συνεπείς με τις ευρωλιγούρικες ιδέες τους, θα ‘πρεπε να πίνουν νερό στο όνομα του Τσίπρα όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Όπως και να χει, πάντως, μαζεύτηκαν αποφασισμένοι στο Σύνταγμα για να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, όμως, παρ’ όλη την επαναστατικότητά του, συνάντησε ένα μεγάλο εμπόδιο.

Τον ήλιο…

Η μεγαλύτερη ίσως μάζα των αγωνιστών αυτών, αντί να συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή, όπως γίνεται σε όλες τις συγκεντρώσεις, προτίμησε τον ίσκιο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην αρχή της Πανεπιστημίου. Γιατί, εντάξει, είπαμε να ρίξουμε τον Τσίπρα, αλλά όχι και να μας καίει από πάνω κι ο ήλιος. Και τι πάει να πει ότι ήταν 7 η ώρα το απόγευμα; Ο ήλιος είναι ήλιος.


Υπήρχαν όμως και οι πιο τολμηροί που αψήφισαν τον ήλιο. Και έτσι, ηρωικά, με τα κοστούμια και τις γραβάτες τους, τα κοκτέιλ τους, τις πίπες τους, τις ρακέτες του τένις τους, τις κόκκινες περούκες τους, τις ενδυμασίες τους για τα μπουζούκια και τις τσάντες Λουί Βιτόν που κοστίζουν πάνω 1.500 €, σήκωσαν ανάστημα και πάτησαν το πόδι τους στο χώρο έμπροσθεν της Βουλής και, ναι, με τον απογευματινό ήλιο να τους χτυπάει αλύπητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συγκέντρωση αυτή εκτός των άλλων υπήρχαν και DJs, των οποίων η δουλειά ήταν εξαιρετικά δύσκολη διότι αναγκαζόντουσαν συνεχώς να παίζουν τραγούδια που δεν ταιριάζουν σε ένα τέτοιο κοινό. Όπως πχ  του Ξυλούρη, του Παπακωνσταντίνου, του Αγγελάκα κλπ. Μουσική δηλαδή που παίζει σε συγκεντρώσεις αριστερών.

Και τι να έκαναν δηλαδή οι έρμοι οι DJs, όταν σε καμιά μουσική βιβλιοθήκη δεν υπάρχει τραγούδι που να μιλάει για τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε για την ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ούτε για την προσέλκυση των επενδυτών;

Η άλλη δυσκολία που αντιμετώπισαν είναι ότι όσο κι αν ξελαρυγγιαζόντουσαν στα μικρόφωνα φωνάζοντας συνθήματα, κανείς από τους συγκεντρωμένους δεν τα επαναλάμβανε. Φώναζαν οι έρμοι για να ξεσηκώσουν το πλήθος και να δώσουν παλμό και όλοι τους έγραφαν κανονικά. Ιδού μερικά παραδείγματα:

Η ξενέρα των «ακομμάτιστων» διοργανωτών ήταν τόσο μεγάλη που στο τέλος αναγκάστηκε ένας κοστουμαρισμένος να μοιράσει στους συγκεντρωμένους τα συνθήματα αυτά εκτυπωμένα σε χαρτάκια:


Αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Οι DJs συνέχισαν να ξελαρυγγιάζονται και οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να τους αγνοούν. Και με το δίκιο τους άλλωστε. Δεν φτάνει που είχαν τον ήλιο από πάνω τους, θα έχουν το νου τους και στα συνθήματα;

Εν πάση περιπτώσει, ο αγώνας, παρ’ όλες τις κακουχίες, συνεχίστηκε έτσι δυναμικά για κάνα δυό-τρεις ακόμα ώρες. Μετά επήλθε η κούραση και οι συγκεντρωμένοι αναγκάστηκαν σιγά-σιγά να αποχωρήσουν άδοξα.

Κρίμα. Γιατί, σύμφωνα και με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγο ακόμα, και ο Τσίπρας, καταβεβλημένος από την πίεση του Κινήματος, θα υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο ορισμός του Φιάσκου ή κρυφή στήριξη της ΝΔ στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ;

πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Γράφει ο mitsos175

 


Κι άλλο, κι άλλο! Κούλη, μου έφτιαξες πραγματικά το κέφι. Έκανα καινούριο συκώτι. Είχα να γελάσω έτσι από την αποτυχημένη προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά. Περίμενα βέβαια μια τρύπα στο νερό, αλλά όχι τέτοια νίλα. Θεωρούσα, ότι με την διαφήμιση που σου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν βρίσκατε και κάνα δυο ακόμα, θα γεμίζατε τουλάχιστο ένα ταξί. Ούτε μοτοσυκλέτα!

Ο Κούλης έκανε ότι μπορούσε για να στηρίξει τον Τσίπρα. Γιατί αγάπη μου, αν συγκεντρώνονται μόνο τόσοι από ΝΔ και υπόλοιπες τσόντες, τότε ο επόμενος που θα παραιτηθεί θα είναι ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Σταύρος και ο Λεβέντης. Να μου το θυμηθείτε μετά από αυτό το φιάσκο, θα αρχίσει μουρμούρα στη γαλάζια στάνη. Πάνε τα γίδια, τα έφαγε ο λυκάνθρωπος, ο Άδωνης. Τι να σου κάνει κι ο Φίλης, άμα έχει πέσει περονόσπορος;

Πιο χάλια συγκέντρωση δεν έχω δει. Για να ακριβολογούμε, αυτό δεν ήταν συγκέντρωση. Δεν ξέρω τι ήταν, πάντως δεν φαίνονταν τίποτα. Κάπου – κάπου βέλαζαν μερικά αποδεκατισμένα γίδια. Κούλη, άρχισε να ψάχνεις δικαιολογίες. Και σταμάτα να πιστεύεις αυτά που σου λένε στο ιντερνέτ οι βαλτοί του Άδωνη, ο όποιος θέλει να γίνει «καταλληλότερος στη θέση του καταλληλότερου».
Δήθεν ότι ΘΑ πήγαιναν 15.000! Τόσους περίμεναν! Τρίχες όμως, ούτε καν 2.000 την ώρα της συγκέντρωσης σύμφωνα με τους μπάτσους! Μετά έβάλαν άλλους τόσους, μην αρχίσουν τις αυτοκτονίες στη δεξιά και τρέχουν.

Οι υπόλοιποι; Έχασαν το δρόμο, το σκέφτηκαν γιατί είχε ζέστη, κάποιοι έκατσαν να δούνε τηλεόραση. Ή απλά έκαναν πλάκα. Κούλη! Σου βρήκα μια δικαιολογία: Ποδόσφαιρο. Κι άλλη μια: Σήριαλ. Πιο ενδιαφέροντα, από τις αρλούμπες των διοργανωτών, δηλαδή της Νέας Δημοπρασίας. Και που να μην σε στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έρχονταν ούτε αυτοί οι ελάχιστοι με τη μαλάκυνση.

Εσύ, ο Άδωνης, και το Κολλαγόνο θα ήσασταν. Μόνο μην επικαλεστείς σαν δικαιολογία τους Αναρχικούς, θα πεθάνουμε στο γέλιο. Αν υπήρχαν Αναρχικοί, τουλάχιστο θα ήταν κάποιος στο Σύνταγμα. Δεν θα ένιωθε αυτή τη μοναξιά η πλατεία. Έπρεπε να πείτε «τζάμπα περιέ», ίσως τότε τσίμπαγαν μερικοί…

Αγάπη μου γλυκεία, μπορεί ο κόσμος κατά 80% να μην θέλει το ΣΥΡΙΖΑ. Μη σου πω, ότι δεν είμαστε 80% είμαστε 90% οι δυσαρεστημένοι. Τον Μητσοτάκη όμως δεν το θέλει ούτε το 1%. 99% δεν θέλουμε, ούτε να τον ακούμε. Κατόρθωσε όμως να διασπάσει επιτέλους τη Νέα Δημοπρασία.

Είναι εκδικητικός, θα διαλύσει το κόμμα του Καραμανλή, θα τιμωρήσει αυτούς που έκαναν αρχηγό το Σαμαρά. Μαζί σου αυτό Κούλη, μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί. Να κάνεις κι αύριο κωμωδία, να γελάμε με δαύτους. Και μετά να πας στο ΣΥΡΙΖΑ, να πριονίσεις την καρέκλα του Αλέξη. Εντάξει είπαμε, του Αλέξη του έχει υποχρέωση. Έκανε δημοψήφισμα, εκλογές, έφυγαν Σαμαράς και Βαγγέλης από τη μέση.

Τραγικοί οι Παραιτηθείτε, μάλλον έγιναν Εξαφανιστείτε. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από τους «Μένουμε γίδια». Μέσα στο σφαγείο της ΕΕ εύχονται «να κοπεί η σύνταξη του γείτονα». Να απολυθούν οι του ΠΑΣΟΚ, οι κουμπάροι του Καραμανλή και τα ανίψια του Σαμαρά, ώστε να βολευτούν τα βαφτιστήρια του Επίτιμου. Έφτιαξαν τη μέρα του Αλέξη, άντε μετά από τέτοιο φιάσκο της δήθεν αντιπολίτευσης, να τον αμφισβητήσουν οι δικοί του. Οι βολευτές του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται σίγουροι μετά από αυτό.

Μόνο που ξέχασαν κάτι βασικό. Η συγκέντρωση αυτή ήταν υπέρ του Μνημονίου και της ΕΕ, ήταν της συμπολίτευσης, άσχετα, αν ντρέπονταν να το πουν, μπας και πάνε μερικοί άσχετοι. Εμείς, που δεν θέλουμε Μνημόνιο, που θέλουμε άλλη πολιτική, θα πούμε την τελευταία λέξη. Ο κόσμος πολύ σύντομα θα φωνάξει σε όλο το θίασο δεξιό κι «αριστερό»: Στα τσακίδια. Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω.

Κούλη θερμά συλληπτήρια. Περαστικά και στα κανάλια για τις παραισθήσεις τους από την πολλή θλίψη. .

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: