Σωρριστής Ορθόδοξος – FAQ

πηγή: Άει σιχτίρ

1. Πόσα λεφτά λέει οτι έχει ο Σώρρας;

Go figure. 600 δις, 675 δις (1), 2 τρις, 3 τρις, 115 τρις (!), τρέχα γύρευε. Πάντως σύμφωνα με την Αδεκαστη, Αξιόπιστη, Αντικειμενική και Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη τα 600 δις τα έχει, διότι, μα την Παναγία ρε παιδιά, είπε ότι τα έχει, βρέθηκαν και δυο Καναδοί της φωτιάς και είπαν ότι τα έχει, άρα τα έχει διότι αν δεν τα είχε θα μας το έλεγε (η ….αποφασάρα εδώ και εδώ).
Στην πράξη, ο δισεκατομμυριούχος (sic) Σώρρας παίρνει λεφτά από τις συνδρομές των κορόιδων μελών της…. ΜΚΟ του, όπως και σπίτια έναντι συμβολικού τιμήματος. Τα ρέστα πακοτίνια. Αν μπορώ να διακινδυνέψω μια πρόβλεψη ειναι ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων αυτών για να πληρώσει κανα χρέος επιφανούς μέλους και έτσι θα…. «αποδείξει» ότι έχει τα 600 δις, τραβώντας παράλληλα και άλλα μέλη που θα δίνουν συνδρομές τάζοντας και σε αυτούς πως θα πληρώσει το χρέος τους (πρακτικά με τις συνδρομές τους). Αν σας θυμίζει κάτι, ονομάζεται Μοντέλο Πυραμίδας και διώκεται ποινικά.

2. ΟΚ. Καταλάβαμε πως ο Σώρρας λέει ότι έχει λεφτά. Από που λέει ότι τα βρήκε;
Go figure ^2. Απο μετοχές της τράπεζας της Ανατολής (2). Από πωλήσεις τεχνολογίας στην ….ΝΑΣΑ (3). Εχει τόσα που δίνει και …στους Μαορί (4). Σωρρρικοί οπαδοί που έχω πετύχει μου είπαν πως έχει λεφτά από τις πωλήσεις των εφευρέσεων του …Γκιόλβα (τα έχουμε πει ε;). Κοινώς δεν φαίνεται να υπάρχει Ελληναράδικος μύθος τον οποίο δεν έχει υιοθετήσει ο Σώρρας και οι συν αυτώ σαν …δήλωση ποθεν έσχες.

3. Ειναι δυνατόν να έχει δίκιο;
Πέρα από το παράλογο του πράγματος, να έχει κάποιος 600 δις …. «κάπου» και καμια Τραπεζα, Χρηματοπιστωτικός οργανισμός, αμερικάνικος ή ελληνοαμερικάνικος φορέας κτλ να μην τον γνωρίζει σκεφτείτε τα εξής:
* «Ενδεικτικό του έωλου των ισχυρισμών είναι το ότι η ίδια η Τράπεζα του Καναδά στην οποία ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν τα 600 δισ. για την Ελλάδα έχει σύνολο καταθέσεων που μόλις φτάνει τα 150 δισ.» (λινκ)
* Ο Μπίλ Γκέιτς, όχι ένας ξενδοντιάρης φίτσουλας, ο Μπιλ ο Γκέιτς έχει περιουσία τώρα που μιλάμε 84,2 δις δολάρια και προφανώς όχι όλα σε ρευστό. Δηλαδή ο Σώρρας ισχυρίζεται πως έχει περίπου 8πλάσια περιουσία από τον Γκέιτς. Σε ρευστό. Και το λέει σοβαρά.
* Αμίμητος και ηρωικός ανώνυμος Δήμαρχος αναφέρει: «Με το που είδα τις φάτσες, ήθελα να φύγω τρέχοντας. Του Σώρρα του λείπουν τρία δόντια. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις να πουλήσεις δισ. και να μη φτιάχνεις τα δόντια σου;» (λινκ)
* Παιδιά, ένας άνθρωπος που έχει τόσα λεφτά προστατεύεται αν όχι απο μόνος του, τουλάχιστον από τις τράπεζες τις ίδιες. Θα έπρεπε να τον παίρνουν από πίσω 10 άνθρωποι για δανεικά και 20 σκύλοι για κόκαλα. Δεν γυρίζει χωρίς δόντια, με ένα σαραβαλάκι (τότε), ζητώντας συνδρομές και με μια κουστωδία που πετυχαίνεις μόνο στις μεγάλες φόρμες της Αννίτας και της Τατιάνας. Οι Βαρδινογιανναίοι (λχ) έχουν πολύ λιγότερα λεφτά από τους Σωρραίους και έχετε δει πως και με τι κυκλοφορούν. Κάντε τις συγκρίσεις μόνοι σας. Τα λεφτά και ο βήχας δεν κρύβονται.
* Προφανώς οι πωλήσεις ΕΛ υπερτεχνολογίας, οι εφευρέσεις Γκιόλβα, το λουρί της μάνας κτλ ειναι κράχτες. Για να αποδείξει ο Σώρρας οτι έχει τα λεφτά (γιατί προς το παρον έχει, αν έχει κάτι «ομόλογα»/συναλλαγματικές της κακιάς ώρας και τις συνδρομές των πιστών-κορόιδων) αρκεί να βρει ένα πιστωτικό ίδρυμα ή κράτος που να του αναγνωρίζει ότι τα έχει. Μαντέψτε….;)

* «(….) είναι αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος με περιουσία $2,98 τρις (2-3 φορές το σύνολο όλων των ευρισκομένων στον κατάλογο Fortune 500). Θα με ρωτήσετε, τι γίνεται με τους Ρότσιλδ. Υπάρχουν πολλοί Ρότσιλδ, διάσπαρτοι σε ευρωπαϊκές χώρες. Κι αν ακόμη είναι αλήθεια πως το 2000 η περιουσία της οικογένειας ήταν 21 τρις και δεν ήθελαν να καταγραφούν για αποφυγή δημοσιότητας, δε νομίζω ο κ. Σώρρας να είναι ο Ελληνας Ρότσιλδ.» Παραπέρα (ξεκαρδιστικό) διάβασμα εδώ
* Η ίδια η ασάφεια και η ασυμφωνία περί του «πόσα ειναι τα λεφτά» θα έπρεπε να υποψιάζει από μόνη της. Πρακτικά οι σωρρικοί ψάχνουν να βρουν οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, χρεοκοπία, αστικό μύθο ή πλαστογραφία που αναφέρονται λεφτά μέσα και τα διεκδικούν ως …δικά τους και της χώρας γενικότερα. Η δε αιτιολόγηση, όταν υπάρχει ειναι όχι απλά τραβηγμένη από τα μαλλιά αλλά τελειως μα τελείως πα-ρα-μύ-θι.
* Βασικότερο: Προς τιμήν τους το Ελληνικό Δημόσιο και η ΤτΕ δεν σνόμπαραν τον Σώρρα και τον πήραν σοβαρα δρώντας νομότυπα. Τουτέστην ρώτησαν τους αμερικάνους αν τα ομολογα αυτά έχουν καμία ισχύ μιας και είναι αμερικάνικα και ουχί ελληνικά ας πούμε και δικαιοδοσία σε αυτά έχουν (προφανώς) τα αμερικάνικα Δικαστήρια και Υπηρεσίες. Η απάντηση ήταν τουλάχιστον αποστομωτική:

«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία.

 Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό

(….) αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας » (λινκ)

4. Μα τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι τα έχει τα λεφτά και ο εισαγγελέας κυνηγά τον Επικεφαλή του Ταμείου που δεν έκανε δεκτή την αίτηση συμψηφισμού του χρέους πολίτη με το ποσό που του αντιστοιχεί από τα 600 δις (!)
Ετοιμαστείτε να μάθετε μια Συμπαντική αλήθεια, και μάλιστα δωρεάν, χωρίς συνδρομή. Τα δικαστήρια κάνουν λάθη. Οι εισαγγελείς κάνουν λάθη. Ενώ ειναι σωστό (σαν απόφθεγμα) πως η πραγματικότητα μας διαμορφώνεται από τις δικαστικές αποφάσεις, αυτές δεν ειναι πάντα σωστές.  Αν ο δικαστής ή ο εισαγγελέας νομίζει πως ο Σώρρας έχει 600 δις (μέρος των οποίων μάλιστα δικαιούται ο ίδιος ως ΕΛ απόγονος), ας δοκιμάσει να ζητήσει απο το Δημόσιο να σταματήσει να τον πληρώνει και να πληρώνεται από το ….καταπίστευμα. Και ας πάει στην Τράπεζα να ζητήσει το μερτικό του να γελάσουνε μέχρι και οι εκτυπωτές.
Οι δικαστές δεν ειναι ούτε άμοιροι ευθυνών για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ, ούτε (τελικά) οι υπερμορφωμένοι φωστήρες που νομίζουμε πολλοί. Μπορεί να πει κανεις μάλιστα πως ως «κολοφώνες» του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος (βλ. παρακάτω) έχουν κληρονομήσει και κάμποσα κουσούρια του. Και αν τελος πάντων κάποιο Ελληνικό Δικαστήριο αποφάσισε πως μια ….Καναδέζικη ή Αμερικάνικη Τράπεζα έχει τα λεφτά του Σώρρα, χωρίς να σκεφτεί να ρωτήσει εκπρόσωπο της Τράπεζας γι αυτό, ε τι να τους κάνω εγώ. Ευτυχώς να λέμε που κανένα δικαστήριο δεν αποφάνθηκε ακόμα ότι η Γη είναι επίπεδη.

Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το δικαστήριο επί της ουσίας δεν είπε πως τα λεφτά υπάρχουν (link). Είπε πως ο Σώρρας ειναι όντως εκπρόσωπος της εταιρείας που λέει ότι είναι (βλ το νο 5) και ότι έχει τα ομόλογα που λέει ότι έχει. Αν τώρα τα ομόλογα αυτά έχουν κάποια αξία, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

5. Πως στο διάολο ξεκίνησε όλο αυτό το πατιρντί;
Update 8/01/2017: Στην Αρχή ξεκίνησε με την Τράπεζα της Ανατολής και τις απαιτήσεις που είχαν από την …Τράπεζα της Γαλλίας, γιατί (προφανώς) έτσι. Για την Ιστορία της Τράπεζας της Ανατολής ανατρέξτε στην σημείωση (2). Όταν αυτό ξεφούσκωσε, το πράγμα προχώρησε σε άλλα κόλπα αν και πολλοί σωρριστές (που είναι ίσως πίσω σε ενημέρωση) ακόμα την αναφέρουν. Τέλος Update, προχωράμε στα επόμενα:
Το πιο καλό άρθρο που έχω βρει σχετικά ειναι αυτό (ναι, οκ η αρχική πηγή ειναι το λαλημένο πλέον ΕΠΑΜ, αλλά εδώ μιλάμε με δεδομένα και όχι με ad hominem επιχειρήματα) και δείχνει την πορεία των 600 δις, των 3 τρις, των …115 τρις (μην γελάτε ρε) και της δίκης.

Ρεζουμέ:

600 δις – 3 τρις
Ενας απατεώνας ξηλωμένος δικηγόρος ονόματι Wozny αποφάσισε να χρεώσει όποιον έγραφε/διάβαζε το όνομά του με μισό εκ. δολλάρια. Γιατί; Γιατί έτσι. Όταν εξηλώθει από τον οικείο του Δικ. Σύλλογο σκέφτηκε το εξής:

«Τότε λοιπόν, ο Wozny βρήκε την ευκαιρία της ζωής του για να γίνει ζάπλουτος. Εκδίδει ένα τιμολόγιο στο σύλλογο, επειδή δημοσίευσε την ανακοίνωση, που ανέφερε το όνομά του 11 φορές. Το περιοδικό είχε 23.000 αναγνώστες. Το σάιτ το είδαν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι, κατά τον ίδιο. Έτσι χρεώνει τον σύλλογο με 2.876.526.500.000 δολάρια. Δηλαδή, σχεδόν 2,9 τρις

Μια ανάσα εδώ. Σκεφτείτε μόνο την «νομιμότητα» και υπαρξιμότητα αυτών των χρημάτων.  Στην παρούσα φάση του χρωστάω εγώ του…ακατανόμαστου (σύμφωνα με τον ίδιο) ήδη 1 εκ δολλάρια (χρησιμοποίησα το όνομα του 2 φορές) πολλαπλασιασμένο με τον αριθμό των ανθρώπων που θα διαβάσουν το ποστ. Μην το διαδώσετε το ποστ, την βάψαμε :D.
Έκοψε που λέτε ο…. ακατονόμαστος το χρεωστικό τιμολόγιο, το έστειλε και ενημέρωσε κιολας την σχετική υπηρεσία των ΗΠΑ. Σαν να κόβω εγώ ένα τιμολόγιο 5 δις στην Αγγελοπούλου και να απαιτήσω να πληρωθώ γιατί ….το έκοψα. Πουθενά δεν υπάρχει κάποια αναγνώριση του χρέους από κανέναν.

Συνεχίζουμε. Το ….»χρέος» αυτό λοιπόν ο ακατονόμαστος το μετατρέπει σε ΙΟΒΕ (διεθνείς συναλλαγματικές), το σπάει σε κομμάτια και το δίνει στην (δικιά του) Red Panther Limited η οποία και αναφέρεται στα έγκριτα πρακτικά της έγκριτης απόφασης του έγκριτου δικαστηρίου. Διαχειριστής των συναλλαγματικών της Red Panther Limited είναι ο …. Αρτέμης Σώρρας! (update επειδή ίσως δεν ειναι καθαρό. Τα 2,9 …υπαρκτά αυτά τρις τα έχει η εταιρεία. Ο Σώρρας είναι πιθανότατα διαχειριστής των 600 δις από αυτά. Απ΄ότι φαίνεται θα υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι …»διαχειριστές» που πιθανόν να δραστηριοποιούνται σε άλλες Μπανανίες χώρες. Update στο update. Γράψε λάθος, ο Σώρρας διαχειρίζεται και τα 3 τρις. Διαχειριστές άλλοι ενδέχεται να υπήρξαν στο παρελθόν μιας και η σπείρα του ακατονόμαστου ειναι γνωστή στις διεθνείς και Αμερικάνικες αρχές – κλατς)

Από τον ακατονόμαστο στην Red Panther και απο εκεί στον Σώρρα (καταπως φαίνεται η αρχική έρευνα είναι του Ρήνου)
Τέλος πάντων αυτά ειναι τα περιβόητα 600 δις τα οποία «έχει» ο Σώρρας. Και επειδή η μπαρούφα, όσο να ‘ναι βγάζει μάτι, το αποφάσισε να το γυρίσει σε αιτιολόγηση θρησκευτικού τύπου . Τα λεφτά μας τα έδωσε το κράτος των ΗΠΑ (!) επειδη του πουλήσαμε εξωγήινη ΕΛ τεχνολογία. Ναι.
Δίκη – αθώωση

«Πήγε το 2012 ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άδωνις στον εισαγγελέα και κατήγγειλε πως οι Σώρρας και Λαμπράκης κάνουν διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η υπόθεση πήγε στο ακροατήριο, όπου ο Άδωνις δεν παρευρέθη (5). Στην ουσία, δεν υπήρχε μάρτυρας κατηγορίας.
Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο Anthony Diamond και ο Greg Pappas. Ο πρώτος, ήτοι ο Αντώνης Διαμαντόπουλος, είναι καταδικασμένος για οικονομικά εγκλήματα στον Καναδά. Ο δεύτερος, έχει μια εταιρεία φάντασμα, μη καταχωρημένη οπουδήποτε, η οποία λειτουργεί σαν καταθετήριο. Εκεί κατέθεσε ο Σώρρας τις συναλλαγματικές – ομόλογα. Προσέξτε μια απόδειξη κατάθεσης και φρίξτε. Άλλο το όνομα της εταιρείας ψηλά και άλλο το όνομα της εταιρείας στη σφραγίδα. Μιλάμε για απατεώνες του κιλού.»

«Το δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δεν έκανε καμία έρευνα για το αν υπάρχουν τα λεφτά ή όχι. Είχε μπροστά του μόνο μερικούς ψευδομάρτυρες που έλεγαν ότι ήθελαν, χωρίς αντίκρουση και τελείωσε. Δέχθηκε ότι, όντως ο Σώρρας, είναι ο διαχειριστής των συναλλαγματικών της Red Panther Limited. Αυτό και μόνο αυτό. Δεν εξέτασε ποτέ, αν τα λεγόμενα ομόλογα είναι γνήσια ή απάτη.»

Έξοδος:
115 τρις
Το λεγόμενο  Παγκόσμιο Καταπίστευμα απο το οποίο δικαιούμεθα 115 τρις διότι έτσι. Μην το ψάχνετε πολύ, ή αν θέλετε διαβάστε λεπτομέρειες εκεί. Είναι απλά πλαστό. Και αυτό το τελείως πλαστό χαρτί επικαλούνται οι σωρρικοί, και φτάσανε μέχρι και να το δείξουν στον …Τσίπρα:

«Στις σελίδες 54 και 55 αναφέρονται τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στις ελληνικές τράπεζες. Ποσά που φτάνουν τα 115,5 τρις δολάρια ακριβώς. Τα βλέπετε παρακάτω.
Είναι ακριβώς τα ίδια, με αυτά που παρατίθενται στο περίφημο εξώδικο των θυμάτων του Σώρρα, προς την εφορία.
(..)
Ξεχάσαμε κάτι όμως. Τις υπογραφές των Παπούλια, Αλογοσκούφη, Τάσσου Παπαδόπουλου και όλων των ηγετών παγκοσμίως. Τι γίνεται με αυτές; Τις έβαλαν πραγματικά; Όχι βέβαια. Πλαστογραφία ολκής είναι

Ο Ελευθέριος Ρήνος, ο οποίος έχει τραβήξει πολλά από τους Σωρρικούς διότι έκανε το …λάθος να τους ξεσκεπάσει, έκανε (πάλι) αυτό που δεν έκανε κανένας πιστός του Σώρρα. Ρώτησε την Παγκόσμια Τράπεζα αν αυτό το κείμενο ειναι αληθές, αν αναγνωρίζει τα ποσά ρε παιδάκι μου. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη:

6. ΟΚ, το κατάλαβα, μούφα η δουλειά. Τι επιδιώκει όμως ο Σώρρας;
Όπως φαίνεται, από την προ 4ετίας δικαστική απόφαση, η πρώτη του και κυριολεκτικά φανταστική επιδίωξη ήταν να …δανείσει το Ελληνικό κράτος με αυτά τα αεριτζήδικα 600 δις με τόκο (τελείως υπαρκτό αυτή την φορά) 0,5%, δηλαδή κάτι 3 ψωροδισεκατομμυριάκια το χρόνο. Προφανώς η φλόμπα παραήταν μεγάλη για να πατηθεί από το ελληνικό κράτος (αν και μερικοί Δήμαρχοι την πάτησαν την μπανανόφλουδα και ποτέ δεν μάθαμε τι και πως και πόσο δάγκωσε από εκεί για «έξοδα παραστάσεως και μεταφοράς των χρημάτων») και με εφόδιο την άρνηση του κράτους να …. συνεργαστεί ο Αρτέμης ξεκίνησε το plan B του που δεν είναι άλλο από το παλιο, διαχρονικό και πατροπαράδοτο έθιμο της συλλογής κορόιδων. Κάνει ότι έκανε και ο Γκιόλβας με τις ….εφευρέσεις του, δηλαδή ζητάει λεφτά, αλλά το κάνει καλύτερα και αποδοτικότερα μιας και η μυθολογία πάνω στην οποία «πατάει» (ΕΛ ανωτερότης, υπερόπλα, πλούσιοι και παντοδύναμοι ΕΛ από το πουθενά κτλ κτλ) έχει ήδη χτιστεί με κόπο και συνέπεια τόσα χρόνια από τους Εψιλονιστές. Μα τω Θεώ ρε παιδιά, αν δεν δώσει κάνα μερίδιο στους Γιαννουλάκηδες, Φουράκηδες, Γκιόλβες ή στους απογόνους τους θα είναι τελείως μα τελείως γαιδούρι! (είναι)

Αν τώρα τη βγάλει με τις συνδρομές και ικανοποιηθεί, έχει καλώς. Αν όμως του ανοίξει η όρεξη και φτιάξει κόμμα μπορεί να τον δούμε και στην Βουλή και εκεί να δείτε δάγκωμα και λαμογιά που έχει να πέσει. Μαντεύω πως όσο του κάθεται το περίπου παραθρησκευτικό μοντέλο της ….ΜΚΟ θα μείνει εκεί, εκτός και αν έχει γυαλίσει για τα καλά το μάτι του.

7. Τις πταίει;
Βάλθηκαν πολλοί να εξηγήσουν την μανία που έχει πιάσει πολλούς συμπολίτες μας με τον Σώρρα στην απελπισία, στο Μνημόνιο και τα λοιπά. Όπως είπα και στο σχετικό με την ΧΑ ποστ μου όμως, η εξήγηση δεν συνιστά δικαιολογία. Και η εξήγηση του Μνημονίου ειναι το πολύ μισή εξήγηση. Η υπερΕΛ φλόμπα υπήρχε και πούλαγε σαν τρελή στην «ισχυρή» Ελλάδα του 2004. Ο Λιακόπουλος, ο Βελόπουλος,  ο Φουράκης, ο Πλεύρης μπαμπάς, ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης που μας το παίζει τώρα σοβαρός, όλοι αυτοί κονομήθηκαν έγιναν …φιρμες και μερικοί και βουλευτές πουλώντας ΕΛ σανό σε μια πολύ πολύ συγκεκριμένη ομάδα συμπολιτών μας. Κοινό χαρακτηριστικό τους ήταν και παραμένει η παραχάραξη και ο …. βασανισμός της ιστορίας μέχρι να βγούν τα δικά τους, το ΕΛληνοχριστιανικό (ή και μόνο ΕΛ) μπουρδολόγημα – απότοκο της χούντας, η γονιδιακή μας ανωτερότητα, οι «κακοι» Εβραίοι, μασόνοι, Νεφελίμ, τακλαμακαν, μαρμαρωμένοι βασιλιάδες, τεριρέμ κτλ κτλ.

zaph

Το κοινό του Σώρρα πείστηκε γιατί ήταν έτοιμο να πειστεί, για την ακρίβεια είχε πειστεί ήδη. Για χρόνια και χρόνια του γινόταν πλύση εγκεφάλου ότι κάπου «εκεί έξω» υπάρχουν οι παντοδύναμοι ΕΛ σωτήρες του οι οποίοι δουλεύουν για πάρτη του. Ότι οι ΕΛληνες ειναι πανίσχυροι. Ότι όλοι οι Έλληνες της διασποράς δουλεύουν για μας. Ότι οι «Ε» έχουν γραφεία στην Νέα Υόρκη. Και σκάει ο άλλος και τους είπε εγώ είμαι. I am the one και έτσι. Και το φάγανε γιατί ήταν προπονημένοι, εκπαιδευμένοι να το φάνε. Όπως είχανε φάει ότι οι Εβραίοι είχαν ουρά, ότι κανένας δεν πέθανε «μέσα στο Πολυτεχνείο», ότι οι αρχαίοι Θηβαίοι ήταν ….Εβραίοι (έλεος!), ότι ο Πούτιν θα μας δώσει την Μπόλη και την Αγιασοφιά, ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι στην αρχαία Ελλάδα, ότι κατά τον Αδωνη Γεωργιάδη οι υπερυπολογιστές μιλάνε μόνο… αρχαια Ελληνικά, ότι ο Χριστός ήταν ….Έλληνας και όλες αυτές τις πίπες που οι ανωτέρω κύριοι έχουν πουλήσει κατά καιρούς. Οι διαφορές όλων αυτών με τα δευτερεύοντα ιδεολογικά σωρρικά χαρακτηριστικά είναι ελάχιστες.

Αν θέλουμε λοιπόν να βάλουμε σε μια σειρά τους υπεύθυνους για το μεγάλωμα του Σώρρα, μπορούμε να τους αντιστοιχήσουμε ακριβώς με τους υπεύθυνους που έφεραν στα πάνω της και την Χρυσή Αυγή, έτσι και αλλιώς οι διαφορές που έχουν οι Σωρρικοί με τους ΧΑτες ειναι ελάχιστες στον ιδεολογικό τομέα. Απλά οι σωρρικοί δεν έχουν κάνει (;) ακόμα τάγματα εφόδου. (update: Μην ξεχνάμε και τα ΜΜΕ τα οποία όπως φούντωσαν την ΧΑ υιοθετώντας την φρασεολογία της, έτσι φούντωσαν και τους Σωρραίους προβάλλοντας τους (τότε) ως σωτήρες. Κανένας δημοσιογράφος από μεγάλο ΜΜΕ δεν έκανε την στοιχειώδη έστω έρευνα που έκανε λχ ο Άδωνης Γεωργιάδης (5))

Διάβασα το σχετικό ποστ με τις «πηγές ψεκασμού» των Ελλήνων από τον Ανδρέα Ζαμπούκα. Με συγκινεί η προσπάθειά του να ψέξει την αριστερά για τις διαχρονικές μαλακίες που αποτελούν σφραγίδα της ελληνικής (ακρο)δεξιάς (τι νομίζετε δηλαδή πως ειναι ο Πλεύρης και οι υπόλοιποι της λίστας που έδωσα πιο πάνω; Δεν ξέρετε ότι ο Βορίδης, Βελόπουλος, ο Κόλλιας, ο Ανατολάκης έχουν (μαζί με Κουβέλη και Μανωλάκη) ρωτήσει στα ίσια τους Υπουργούς αν μας… ψεκάζουν; Ότι, όπως είπαμε ήδη, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης jr έκαναν ερώτηση στην Βουλή για τους υπερυπολογιστές που μιλάνε αρχαία ελληνικά; Έχουμε ξεχάσει κιόλας τον Λιακόπουλο και τον Καρατζαφέρη; Το βιβλίο του Πλεύρη πατήρ για τους Εβραίους;).
Η διαφορά που έχει ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης τώρα από τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη τότε ειναι απλά πως ως μέλη «κυβερνήσιμου» κόμματος, με ενδεχόμενο να πιάσουν ξανα υπουργικό πόστο ειναι υποχρεωμένοι να ειναι πιο μαζεμένοι, πιο σοβαροφανείς. Η πετριά όμως ενυπάρχει και αν ξύσεις λίγο το επίχρισμα ο Λιακόπουλος και ο Βελόπουλος θα βγούνε απο μέσα. Απλά ο Γεωργιάδης ως καλός πωλητής, κοιτάζει πρώτ’ απ΄όλα να τα χει καλά με το αφεντικό του, που του εξασφαλίζει θέση στο μεγάλο μαγαζί, γιατί αλλιώς θα επιστρέψει στην μικρή δυνητικά πελατεία των γριών του ΛΑΟΣ (την οποία δεν έχει αφήσει διότι η καβάτζα ειναι καβάτζα)

Πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι ψεκασμένοι θα ‘ναι

Τέλος πάντων, θεωρω πως πρέπει να δώσω μια δικιά μου λίστα αιτιών. Προφανώς θα υπάρχει επικάλυψη, η διαφορά μας ειναι πως εγώ είμαι ρεαλιστής 😉

7.1 Παιδεία. Ναι η ίδια παιδεία που είναι ΕΛληνοκεντρική, θρησκειοκεντρική και κυρίως παπαροκεντρική μιας και ο κυριότερος στόχος της δεν ειναι να ξεστραβώσει τα παιδόπουλα αλλά να τα κάνει… ελληνοχριστιανά και με τη βούλα, μην τύχει και ξεφύγει κανένας από το μαντρί και μας χαλάσει την μανέστρα. Όπως λέει και ο ίδιος ο Ζαμπούκας: «Όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα προτάσσουν μέσω της παράδοσης, το πρότυπο ενός ολοκληρωμένου «Χριστιανού Αρχαίου Έλληνα» – αν είναι δυνατόν να κολλήσει το ένα με το άλλο!- και προσπαθεί με τραγελαφικό τρόπο να τον κλωνοποιήσει. Δεν ενδιαφέρεται για τον δημιουργικό σύγχρονο άνθρωπο αλλά για την «κλωνοποίηση» ενός μουσειακού είδους που δε υφίσταται πια στον δυτικό κόσμο…»
Αυτό που δεν λέει είναι πως ακόμα και οι ψίθυροι βελτίωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όλες (το μαντέψατε;) λίγο ή πολύ αριστερής προέλευσης (στην Ελλάδα τουλάχιστον) όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής προσευχής, της ανάμιξης της Εκκλησίας στα της Παιδείας, η κατάργηση του πολυτονικού, η κατάργηση της ποδιάς, η κατάργηση των παρελάσεων, η αποεθνοκεντροποίηση του σχολείου, η νορμάλ διδασκαλία της ιστορίας(6) κτλ, όλες, ρε μα όλες, έχουν κυνηγηθεί από το χριστεπώνυμον πλήθος της «δεξιάς του κυρίου» ως θολοκουλτουριάρικες, ανθελληνικές (sic), εθνοπροδοτικές και ταλιμπάν και ταλιμπαν. Ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης ας πούμε δεν ειναι καθόλου αθώος του αίματος της δολοφονίας χαρακτήρα που υπέστει η Ρεπούση επειδή η διατύπωση του σχολικού εγχειριδίου της ΣΤ Δημοτικού δεν ήταν της υψηλής του αρεσκείας.
Κλείνω με μια ρήση, πλήρη αληθείας εν τη αφέλειά της, του Αδώνιδος Γεωργιάδη που περιγράφει πλήρως το σκεπτικό με το οποίο βλέπουν την παιδεία και την ιστορία μερικοί μερικοί:

«Όμως μία υπάλληλος και μάλιστα ανωτάτη του ΥΠ.ΠΟ ακόμη και αν ήταν απολύτως επιβεβαιωμένη επιστημονικά η μή ελληνική τους καταγωγή […] ακόμη όμως και αν βρίσκαμε πάνω σε έναν Μινωίτη Αστυνομική ταυτότητα με άλλη καταγωγή, πάλι μία υπάλληλος του ΥΠ.ΠΟ θα έπρεπε να επιμένει στην ελληνικότητά τους, διότι αυτό συμφέρει την Ελλάδα, άρα και την Υπηρεσία την οποία υπηρετεί.» (λινκ)

(Σε πιο παλιές εποχές είχα φτιάξει μια τριλογία από άρθρα με γενικό τίτλο «Το νου σας» απαριθμώντας και γκρεμίζοντας πολλούς από τους πλέον διαδεδομένους εθνικούς μας μύθους, τους οποίους κατά κανόνα πιστεύουν σε παραλλαγές, σε ομάδες μιμιδίων ή εν όλω οι διάφορες ομάδες της ημετέρας Δεξιάς)

Είπα Δεξιά;

7.2 Η Δεξιά του Κυρίου. Είτε ως εκκλησία, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως τοπική εξουσία, είτε ως παραθρησκευτικές ή παρακρατικές οργανώσεις είχαν πάντα σαν κυριότερες παραμέτρους βεβαιώσεως της εξουσίας τους:
α. Την αποδοχή άλογων πραγμάτων σαν μέτρο ελληνικότητας. Από το κομπινεζόν της Παναγίας, στο 25 κιλά βιβλία μόνο 20 ευρώ και από τα πηδηχτερά τηγανητά ψάρια στον Μαρμαρωμένο βασιλιά και από τον Έλληνα Χριστό στον υπερεπιστήμονα Γκιόλβα. Απο κει  το άλμα πίστεως που απαιτείται για να φάς αμάσητο τον Σώρρα είναι ελάχιστο. Η δε επένδυση που απαιτείται (και αν σου κάτσει;) είναι μικρότερη απ΄όσο τα χρήματα που πληρώσανε μερικοί για τα βιβλία του Λιακόπουλου, του Πλεύρη, του Βελόπουλου και του Γεωργιάδη, για το προσκύνημα στο τάδε λείψανο ή για την αγορά των 825 διαφορετικών βιων του Παϊσιου. Να θυμίσουμε πως ούτε η Αθανασία του Αιγάλεω ήταν αριστερή,  ούτε ο ….θαυματουργός Παϊσιος (θου Κύριε), ούτε οι ΧΑτες ειναι αριστεροί, ούτε καν οι Πάλμοι και λοιποί Εψιλονιστές. Το αντίθετο θα έλεγα.
β. Την θεώρηση πως εμείς είμαστε και άλλοι δεν είναι. Είναι διάχυτη στα σχολικά βιβλία, στο λόγο της «Δεξιάς του Κυριου» (δεν ειναι στο DNA του Έλληνα ο ρατσισμός έφα ο μέγιστος ανήρ Σαμαράς). Ακόμα και οι εναλλακτικοί της υπόθεσης (δωδεκαθεϊστές, υπερορθόδοξοι κτλ) ξεκινούν με βασική αρχή το ότι «είμαστε ανώτεροι», γιατί έτσι, γιουβέτσι, κοκορέτσι.
γ. Την μόνιμη θεώρηση πως οι «άλλοι» μας μισάνε γιατί είμαστε ανώτεροι, πως όλος ο πλανήτης είναι το πεδίο μιας μόνιμης μάχης μεταξύ ημών και όλων των υπόλοιπων, όχι με την ρεαλιστική έννοια πως οι διάφορες κρατικές οντότητες είναι δυνάμει αντίπαλοι σε ένα ορθολογικό δαρβινικό περιβάλλον, αλλά κυριολεκτικά με την πεποίθηση πως όλος ο πλανήτης συνωμοτεί και δρα συνειδητά εναντίον μας (7). Γιατί επιλέχθηκε αυτή η οδός; Μα γιατί η ανικανότητα των κυβερνώντων (όταν συνέβαινε) δεν έπρεπε να οφείλεται σε αυτούς αλλά σε εξωτερικούς παράγοντες, έτσι ώστε ποτέ μα ποτέ δεν θα χρειαζόταν η ηγεσία να λουστεί τις συνέπειες της ανικανότητάς της. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν έπιασε.

7.3 Η Τουρκοκρατία. Όχι τόσο σαν «εθνική καταστροφή», αλλά κυρίως σαν πνευματική στασιμότητα την εποχή που η υπόλοιπη Ευρώπη ξύπναγε. Εμείς μείναμε φεουδαρχικοί τύποι, περιούσιοι, με φόβο προς την γνώση («θολοκουλτούρα») που μπορεί να μας χαλάσει την πιστη, με επικρατούσα θρησκεία, χρυσόβουλα και κοτσαμπάσηδες.

Αυτά ειναι και άλλα δεν είναι. Όλα τα άλλα (κράτος ενίοτε προτεκτοράτο, εκκλησιοκρατία, κομματοκρατία, ασέβεια στους νόμους κτλ κτλ) είτε ξεκινούν είτε καταλήγουν είτε εξαρτώνται από τα παραπάνω, όπως και τα παραπάνω ουσιαστικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Και άλλες χώρες ήταν προτεκροράτα ή διαλυμένες κατά διαστήματα, προχώρησαν όμως. Το ότι οι απόγονοι των κοτσαμπάσηδων λίγο ή πολύ κυβερνάνε ακόμα την χώρα (τι να κλάσει ο ΣΡΖ σε δυο χρόνια, ακόμα και αν σκεφτούμε πως ειναι άμωμος) και καθόριζαν για 200 χρόνια την παιδεία μας ταυτιζόμενοι λίγο ή πολύ με την Δεξιά του Κυρίου δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει.

Όταν λοιπόν ένας εκπρόσωπος από τους πετυχημένους της Παιδείας μας, όπως είναι ένας Δικαστής, που ο χώρος του διαχρονικά ανήκει στην Δεξιά του Κυρίου, βγάζει τον Σώρρα λάδι σε μια δίκη που το πράγμα φώναζε από 22 χιλιόμετρα, δεν νομίζω πως πρόκειται για εξαίρεση ή πως δεν θα υπάρχουν και άλλοι στον χώρο που θα συμφωνούν με αυτόν.

Τελευταία τα καινούργια:
7.4 Η κρίση. Η κρίση, όπως όλες οι κρίσεις είναι μια κατάσταση και με στρες. Σε στρεσογόνες καταστάσεις συνήθως κάποιος αντιδρά ενστικτωδώς (ή από συνήθεια αν αυτή έχει αναχθεί μπιχεβιοριστικά σε ένστικτο). Όλα τα φασιστικά «κινήματα» έχουν διαχρονικά εκμεταλλευτεί και αναδειχθεί σε περιόδους κρίσεων. Κοινώς οι Έλληνες (σωστότερα: αρκετοί Έλληνες) δεν ψεκάστηκαν λόγω Μνημονίου, το Μνημόνιο, ή καλύτερα το σήμερα, τους έδωσαν την ευκαιρία να δείξουν τον ψεκασμένο εαυτό τους, όπως το έκαναν άλλωστε και παλιότερα.

7.5 Το Facebook. Το χουμε ξαναπεί. Το  facebook, τουλάχιστον εν Ελλάδι, έχει γίνει το παγκόσμιο χωριό των χαζών του χωριου.

«Όλοι αυτοί οι χαριτωμένοι τουριστικά, σημαντικοί μόνο ποικιλομορφικά και άσχετοι περίπου με το οτιδήποτε ουσιαστικά έχουν βρει πλέον το κοινό (που έχει κοινά με αυτούς) που πάντα αποζητούσαν: Το γαμημένο το facebook. Το facebook, που τίμια ξεκίνησε ως ένα ακόμα site γαμπρίσματος μεταξύ «γνωστών» κτλ έχει, εν Ελλάδι τουλάχιστον, ξεφύγει τελείως. Το facebook έγινε το παγκόσμιο χωριο των χαζών του χωριού. Οι χαζοί του χωριού βρήκαν παρέα, λέει ο ένας στον άλλο τις μαλακίες του και για πρώτη φορά στη ζωή τους ακούνε (τύπου) στα σοβάρα κάποιον να λέει πως τους πιστεύει, και γω τα ίδια πίστευα μια ζωή, που ήσουνα χαμένος ρε ατομάρα τόσον καιρό και άλλα τέτοια ρομαντικά και τελος πάντων…..αντικειμενικά. Εδώ άνθρωποι με τα σωστά τους και κάνουν κρα σαν λιγούρια για λίγη αναγνώριση της συνεισφοράς, της ευφυιας και της μοναδικότητας τους, ελάτε στην θέση του τύπου που τον έχουν οι άλλοι μια ζωή στην καζούρα και ξαφνικά ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας μαγικός χώρος που όχι μόνο δεν ισχύει αυτό,αλλά μερικοί, προφανώς για μας, όχι προφανώς γι αυτόν, πιο καθυστερημένοι από αυτόν, τον θαυμάζουν και κηρύττουν τον Λόγο της μαλακίας του. Και για να είναι και αυτός οκ, και για να τον κάνουν like back οι άλλοι ηλιθιοι διαδίδει και αυτός με τη σειρά του στα πέρατα του κόσμου την μαλακία των υπόλοιπων, έτσι, μην τύχει και δεν μάθουμε πως στην Ρωσία βρήκανε νεκρή γοργόνα, πως μας ψεκάζουν με βαρέλια που έχουν μέσα το μαγικό H2O, πως το τζίντζερ κάνει καλό στον καρκίνο και πρέπει να το προτιμάμε αντί της χημειοθεραπείας (!), πως οι Ρώσοι θα κάνουν πόλεμο την Τουρκία μόνο και μόνο για να μας δώσουν εμάς την Κωνσταντινούπολη πως….καταλαβαίνετε.» (κλατς)

Καταλήγω επιστρέφοντας στο 7.1. Παρόλα τα υπόλοιπα, αν και όταν σε κάποια φάση φτιάξουμε επιτέλους την Παιδεία μας, τα πράγματα θα βελτιωθούν, αν και μην περιμένετε θαύματα, εδώ οι Αμερικάνοι ψηφίζουν Τραμπ και μην σου πω τι κάνουν οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι. Αλλά ρε πούστη, εδώ ακόμα και οι διαφωνούντες με τον Σώρρα (πχ ο Άδωνης) είχαν κατά καιρούς αναφέρει και γαμώ τις ψεκασμένες μαλακίες, σύμπτωμα εθνικού σκαλώματος. Πχ ο …Ιεροδιάκονος εδώ που κατακεραυνώνει τους …Σωρρικούς φασίστες είναι πιθανότατα ο ίδιος μαλάκας που ….αποστομώνει τον  (Εβραίο χεχεχε) Αϊνστάιν με ρητά του… Πλάτωνα και του Αριστοτέλη τον οποίο και ξέχεσα εδώ. Το πρόβλημα με την Παιδεία μας ειναι ότι και ο μέσος πολίτης κρύβει κάμποσα ψεκαστικά μεταφυσικού τύπου μέσα του και αυτά δεν του τα έσπειραν στην Εκκλησία (δεν χρειάστηκε) αλλά στο γαμημένο το σχολείο. Η Εκκλησία, ο Λιακόπουλος, ο Γεωργιάδης, ο Μιχαλολιάκος και εσχάτως ο Σώρρας πήραν έτοιμους καταναλωτές του προϊόντος τους.


(1) (λινκ): «(…o Καρυώτης, καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην μέλος των Σωρρικών και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ:) Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε στην κατοχή του τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και διεκδικούσε, για αυτές, το ποσό των 675 δισ. Ευρώ»
(2) Στην αρχή υπήρχε μόνο η Τράπεζα της Ανατολής η οποία είχε περιουσία (κατά Σώρραν) ίσαμε το ….ΑΕΠ του Καναδα (και βάλε). Όταν άρχισε να κυκλοφορεί όμως ότι οι μετοχές της τράπεζας αυτής α) κυκλοφορούν ακόμα και β) δεν έχουν καμία αξία (προφανώς), το παραμύθι γύρισε σε καθαρά μυθικά πλαίσια «ΕΛ τεχνολογίας» και άλλες πίπες.
Μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής στο ebay εν έτη 2011. Η αξία των ταχυδρομικών εξόδων ειναι πολλαπλάσια της αξίας της μετοχής. Τα συμπεράσματα δικά σας. (link). Βεβαίως λόγω της βλακείας που σας δέρνει κατόπιν η «αξία» της μετοχής φούσκωσε και έφτασε τα…..4999 δολλάρια (!) μετά βεβαίως το εδώ πλασάρισμα των ….Σωρραίων από τον Τριανταφυλλόπουλο (λινκ). Προβληματισμός ότι η …αλάνθαστη αγορά έκανε τέτοια πατάτα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ποια ειναι η πραγματικότητα για την τράπεζα της Ανατολής;

«Και όπως αναφέρεται σε παλαιότερη ανακοίνωση της σημερινής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Σώρρα:
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί.
Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών.»(link)
(3) (λινκ) «Όρεξη να έχει κάποιος και θα βρει στο διαδίκτυο αρκετό υλικό σχετικά με τους ισχυρισμούς των κυρίων Σώρρα και Λαμπράκη, σχετικά με τα 600 (ή και παραπάνω, κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς πόσα είναι) δισ., την προέλευσή τους (κάποια αμερικανικά ομόλογα), την Τράπεζα της Ανατολής που κι αυτή κάπως εμπλέκεται αλλά και την πώληση «ορισμένων πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν να κάνουν με μια πολύ υψηλή τεχνολογία». Σύμφωνα με τον κ. Λαμπράκη, πρόκειται για μυστική τεχνολογία καυσίμων που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και πουλήθηκε στους Αμερικανούς έναντι 3 τρισ. δολαρίων με αποτέλεσμα αυτοί οι τελευταίοι να στείλουν στο Διάστημα ένα διαστημόπλοιο που κινούνταν επί 17 μήνες χωρίς καύσιμα. »
(4) (λινκ) «Μετά άκουσα την είδηση περί των Μαορί οι οποίοι, προκειμένου να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σε κάποιους συνεργάτες του που τους έδωσαν 50 δισ. προκειμένου να κάνουν κράτος, τους έδειξαν τα πρώτα συμβόλαια του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους προγόνους τους.»

(5) H ομολογουμένως ξεκαρδιστική ιστόρηση της καριέρας του Σώρρα και της αντιδικίας τους από τον ίδιο τον Αδωνη Γεωργιάδη εδώ.
Αποσπάσματα:

«(…)όχι 600 δισ. δολάρια δεν έχει ο Σώρρας, αλλά πλην των χρημάτων που μαζεύει τώρα από τους αφελείς για να εξοφλήσει δήθεν τα χρέη τους, και πλάκα πλάκα μπορεί να έχει μαζέψει αρκετά τέτοια, ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος. (….)Α και μην το ξεχάσω, επειδή μπορεί να μείνατε με την απορία, τί είπε ο υπαρχηγός του Σώρρα για το πώς βρήκε ο Σώρρας τα λεφτά; μα είναι απλό, πούλησε στον Ομπάμα για 3 τρισ. δολάρια την απόρρητη διαστημική τεχνολογία που είχε ο θεός Απόλλων για να ταξιδεύουν τα διαστημόπλοιά τους χωρίς καύσιμα στο διάστημα… μάλιστα και προσγείωσαν οι Αμερικανοί και το πρώτο τους διαστημόπλοιο με την τεχνολογία Σώρρα… «

Ανάμεσα στα άλλα, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι δεν κλήθηκε από το δικαστήριο. Δεν ειμαι νομικός για να ξέρω αν μπορεί να εκδικαστεί μια μηνυτήριος αναφορά χωρίς να κληθεί ο αναφέρων, απλά παραθέτω την θέση του.

(6) Ας πάρουμε ένα ουδέτερο (σχετικά) ιδεολογικά παράδειγμα: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή αντιμετωπίζεται στο σχολείο σαν μια «προδοσία» απο πλευράς Συμμάχων και ταυτόχρονη μονόπλευρη «θηριωδία» απο πλευράς Τούρκων. Οι αποτρόπαιες πράξεις και σφαγές των Ελλήνων στρατιωτών αποσιωπούνται. Τα τεράστια στρατηγικά και τακτικά μας λάθη δεν αναφέρονται. Οι απεριόριστοι στόχοι («κόκκινη μηλιά») επίσης. Ετσι ο μέσος Έλληνας μαθητής μαθαίνει πως «θα λα τους κερδίζαμε αλλά οι πούστηδες οι Γάλλοι και οι Άγγλοι» ή κάτι τέτοιο (btw η βοήθεια που έλαβε ο Κεμάλ από τους ομόδοξους Ρώσους δεν πολυαναφέρεται. Και γω ομολογώ πως δεν το ήξερα)

(7) Με τις συνήθεις προφανείς εξαιρέσεις όποτε βόλευαν τους αποπάνω, όπως πχ ήταν κάποτε οι Ορθόδοξοι γενικώς, οι Ρώσοι ειδικώς, οι Άγγλοι αργότερα, οι Αμερικάνοι πιο μετά, οι Σέρβοι κατά περιόδους, ξανά οι Ρώσοι οψίμως κτλ κτλ. Μην μπερδευόμαστε: σε ένα ορθολογικό περιβάλλον είναι προφανές πως οι συμμαχίες και οι έχθρες αλλάζουν. Εδώ όμως μιλάμε για αλλαγές σαν αυτές που ανέφερε ο Οργουελ στο 1984, περισσότερο σαν διανοητικές ασκήσεις δηλαδή παρά σαν ρεαλιστικές καταστάσεις (τι σκατά άλλο ειναι ο «αιώνιος» πόθος πως θα μας …σώσουν οι του ξανθού γένους, οι Ρώσοι ντε; Απο τα Ορλωφικά (και βγάλε) περιμένουμε να μας σώσουν και όλο μένουν από λάστιχο στο δρόμο)


Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: