ΦΑΚ ΔΟΛ

πηγή: Άει σιχτίρ

* ΦΑΚ από το FAQ (Frequently Asked Questions) αλλα και προφανώς από το FUCK.

* Θεση: Λουκέτο στο ΔΟΛ τώρα. Φυλακίσεις σε Ψυχαραίους, τραπεζαραίους, μανατζαραίους και λοιπούς χυδαίους. Aν ο ΔΟΛ τελικά συνεχίσει κόψιμο κάθε τραπεζικού δανεισμού μέχρι νεοτέρας.
* Επεξήγηση:
Διαβάστε αυτό και αυτό. Ο ΔΟΛ ήταν μια επιχείρηση που αγοράστηκε με αέρα, με εγγύηση την ίδια την επιχείρηση. Σαν να πηγαίνω εγώ να παίρνω δάνειο x εκ ευρώ χωρίς να έχω φράγκο για να αγοράσω μια βιομηχανία με εγγύηση την ιδια την βιομηχανία. Σαν να αγοράζω τράπεζα με δάνειο από την τράπεζα (Κοσκωτάς).
Το γεγονός και μόνο ότι με 0 ουσιαστικά ευρώ ένας τύπος αγόρασε ένα ένα τεράστιο συγκρότημα και συνέχισε να δανείζεται πρακτικά άνευ όρων από τις ταλαιπωρημένες ελληνικές τράπεζες εν μέσω κρίσης, όταν αυτές ήταν λίγο ή πολύ υπό επιτροπεία εκνευρίζει. Το ότι με αυτό το συγκρότημα σαν εφόδιο έγινε μεγάλος και τρανός και επηρέαζε και τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Το ότι ο ίδιος αποχωρεί με μια μαούνα λεφτά ενώ ο οργανισμός του φουντάρει, επίσης.

Το αντίτιμο τόσου τζάμπα χρήματος προφανώς το μαντέψατε. Τα τελευταία (ειδικά) χρόνια οι εφημερίδες του συγκροτήματος, αλλά και το MEGA ήταν κάτι σαν φιλοκυβερνητικά γραφεία τύπου, του ΠΑΣΟΚ αρχικά αλλά και της ΝΔ αργότερα. Μόνο που πληρωνόντουσαν με δικά μας λεφτά (αμ τι σημαίνει νομίζετε «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»;) και όχι με λεφτά των κομμάτων. Αν αυτό κατά τη γνώμη σας είναι δημοσιογραφία και ενημέρωση, καλύτερα να πάρετε ένα λεξικό. Όταν δύο προβεβλημένες στελεχάρες-σημαίες του ΔΟΛ όπως η Σπυράκη και ο Πρετεντέρης έχουν παραδεχθεί στα ίσια η πρώτη πως απέκρυπτε ειδήσεις και ο δεύτερος πως ψεύδονταν συστηματικά γιατί «έτσι του έλεγαν» η όλη κουβέντα περί δημοσιογραφίας και άλλων παπαριών πετιέται όπως είναι από το παράθυρο (1).

Όλο τα παραπάνω ονομάζεται με μία λέξη διαπλοκή. Διαπλοκή και πάλι διαπλοκή. Διότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τα δάνεια αυτά, διότι οι κυβερνήσεις είχαν το μακρύ χέρι ελέγχου των τραπεζών και την τεράστια αμοιβή της λαμογιάς που λεγόταν κρατική διαφήμιση και τάιζαν το μονίμως πιστωτικό αδηφάγο τέρας που λεγόταν ΔΟΛ του οποίου το χρέος παρά τον συνεχιζόμενο δανεισμό μονίμως αυξανόταν ενώ ο ΔΟΛ είχε μια σχέση αγάπης/μίσους με τις εκάστοτε κυβερνήσεις η οποία μπορεί να ερμηνευτεί από κάποιον κακεντρεχή (εμένα ας πούμε) ως αντίδραση ανάλογα με τη ροή τραπεζικού ή απευθείας κρατικού-διαφημιστικού χρήματος προς αυτόν.

Λέγαμε λοιπόν πως το χρέος του ΔΟΛ συνεχώς αυξανόταν. Χωρίς καμιά ελπίδα να αποπληρωθεί, έχει γίνει μή βιώσιμο ρε αδερφέ. Δεν σας θυμίζει κάτι; Τι μας έλεγαν οι ατομάρες, οι δημοσιογραφάρες και λοιπές στελεχάρες του ΔΟΛ για το εθνικό χρέος τότε ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή; Πως μαθαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητες μας και πρέπει να τιμωρηθούμε. Πως μαζί τα φάγαμε. Όταν λοιπόν συνπροπαγανδίζεις την συλλογική ενοχή και ευθύνη ενός ολόκληρου λαού για τις (τω όντι ατιμώρητες) μαλακίες μερικών που πετάγανε λεφτά σε μαύρες τρύπες (όπως του ΔΟΛ για παράδειγμα) (2) γιατί εγώ ρε γαμημένε να σε λυπηθώ;
Λογικό μου φαίνεται να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας κύριοι και πρέπει να τιμωρηθείτε. Δεν θα πληρώσει ο ελληνικός μέσω των απλήρωτων δανείων σας τα γκαλά, τα τσάγια, τα εξοχικά και τα κότερα για να το παίζει ο Ψυχάρης τελετάρχης, μαικήνας, σφουγγοκωλάριος, κουροπαλάτης, πρωτονοτάριος και πρωτοσύγκελος.

Να πα να γαμηθείτε. Σε μια καπιταλιστική ανταγωνιστική οικονομία οι επιχειρήσεις που δεν πάνε καλά κλείνουν και ανοίγουν καινούργιες, πιο ανταγωνιστικές, πιο ελκυστικές στην αγορά που τραβάνε εκ νέου εργαζόμενους. Αν τώρα ο ΔΟΛ και ο κάθε ΔΟΛ είχε συνεχή, χωρίς κόστος και άμεση πρόσβαση σε κρατικό (στην ουσία) χρήμα και επέλεξε να το κάνει κορδελάκια δεν φταίω εγώ και αρνούμαι να τσοντάρω έστω και ένα ακόμα γαμημένο ευρώ. Ο ΔΟΛ δεν ήταν καν σαν οικονομικό μέγεθος «too big to fail». Αρχίδια καπαμά. Στηρίχθηκε για καθαρά πολιτικούς-πολιτικάντικους λόγους. Ο ΔΟΛ και ο κάθε ΔΟΛ κόστισε πολύ περισσότερο στο Δημόσιο απ΄ότι αν όλους τους υπαλλήλους του τους προσλάμβανε το ίδιο το Δημόσιο.

Όταν μάλιστα σκεφτώ πως με τα δάνεια που πετάχτηκαν στον Καιάδα του ΔΟΛ θα μπορούσαν να στηριχτούν και μια και δυο και τρεις και δεκατρείς ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν κάτι (3) και όχι απλά γλύφουν τον κώλο της εξουσίας, τότε είναι που τα παίρνω στο κρανίο. Δεν έχουν λυσσάξει οι κατά φαντασίαν φιλελεύθεροι πως δεν παράγουμε τίποτε; Πως να παράγουμε ρε γαμημένοι όταν δίνατε σύρμα το χρήμα να πάει σε κηφήνες που σας ξέπλεναν καθημερινά;
* Μα οι απλοί εργαζόμενοι;
Επαναλαμβάνω τις εξής κοινοτοπίες:
  ** Και οι πεθαμένοι φταίνε, που λέει και ο θείος μου ο ΚΚΕς. Πόσο μάλλον όταν οι εργαζόμενοι αυτοί εργαζόντουσαν σε μια εταιρεία που είχε κάνει σημαία της την συλλογική ευθύνη, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την δαιμονοποίηση συμπαγών ομάδων εργαζόμενων. Την κατακεραύνωση και απανθρωποποίηση διαδηλωτών επειδή «εμπόδιζαν τον τουρισμό» (κατά σατανική σύμπτωση τα εμπόδια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στον τουρισμό εξαφανίστηκαν όταν άλλαξε κυβέρνηση). Όταν έχει γίνει της πουτάνας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά ήταν καλό γιατί έτσι «σωζόταν η χώρα» και όλα τα σχετικά, ε ας την σώσουμε λίγο παραπάνω ρε αδερφέ. Κουράγιο παιδιά, έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Και όπως έλεγε σε άψογη πασοκική ο προσφιλέστατος στον ΔΟΛ Στουρνάρας ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας μειώνεται οπότε πάμε καλά, παρηγορηθείτε και όλα τα σχετικά.
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf1
 ** Δεν είπαμε να μην βρουν δουλειά. Οι καθαρίστριες, τυπογράφοι, σουβλατζήδες, παιδιά για τα νερά, gofers κτλ μπορούν πάντα να βρουν δουλειά αλλού, πχ στις υγιείς επιχειρήσεις που θα απορροφήσουν τα δάνεια που θα απορροφούσε αλλιώς η μαύρη τρύπα-ΔΟΛ. Με εγγυήσεις και όχι αεριζτήδικα. Όσον αφορά δε τους δημοσιογράφους, όπως έλεγε και ο Καμπουράκης τόσες δουλειές προσφέρονται στην Νέα Μανωλάδα, ας πάνε εκεί να μάθουν πως είναι να εργάζονται για κάτι χρήσιμο και με μεροκάματα της κανονικής αγοράς, όχι της κρατικοδίαιτης που έχουν μάθει.
 


* Ο Μουλόπουλος βρωμάει;
Επί της αρχής όχι. Δηλαδή σε μια κανονική χώρα θα ήταν ΟΚ. Καθείς δουλεύει για το αφεντικό του και αφεντικό του Μουλόπουλου τώρα είναι ο ΔΟΛ (αλλιώς γιατί δεν πειραχτηκε κανένας που στελεχάρες του ΔΟΛ παίρνανε βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους;). Γενικώς λοιπόν ΟΚ. Αρκεί να υπάρχει από πίσω κάποιος που θα φέρνει λεφτά και όχι …αέρα. Από την άλλη δεν ξέρω αν είμαστε κανονική χώρα, οπότε δικαιούμεθα να είμαστε καχύποπτοι, πόσο μάλλον σε ένα εκδοτικό συγκρότημα που έχει εθιστεί στο γλύψιμο κώλου της εξουσίας, ή έστω στο αλληλογλύψιμο με την εξουσία. Βεβαίως θα έχουμε μερικά αστεία παρελκόμενα είτε έτσι είτε αλλιώς

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf2
αλλά τίποτα που οι επιδέξιοι ΑΡΔ του ΔΟΛ δεν μπορούν να καταφέρουν 😉


*Και η πολυφωνία του τύπου;
Τα είπαμε και στο ποστ για τα κανάλια. Πολυφωνία ξεπολυφωνία, τα ΜΜΕ είναι επιχείρηση και ο ΔΟΛ σαν επιχείρηση είναι όχι απλα ζημιογόνα αλλά ποινικά ζημιογόνα. Η δε ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας ….πως να το πω ευγενικά…. ελέγχεται. Τέλος πάντων σε μερικούς ο ΔΟΛ θα λείψει.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf3

 Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να νοιάζει εμάς το κλείσιμο ενός άτυπου κομματικού γραφείου τύπου, το οποίο μάλιστα πληρώναμε από τις τσέπες μας. Ποιος θα νοιαστεί αν κλείσει η Αυγή ή ο Ριζοσπάστης πχ και γιατί θα πρέπει να ενισχυθούν με δάνεια, χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς καν να εξυπηρετούνται, δάνεια που θα μπορούσαν να διατεθούν πιο ορθολογικά; Στην ουσία ο ΔΟΛ χρησίμευε είτε ωςγεννήτρια wannabe ΝΔΣΟΚικών στελεχών είτε ως κοινοποιητής-εξυμνηστής των δελτίων τύπου του ΝΔΣΟΚ. Γιατί αυτό να με νοιάξει, γιατί αυτό θεωρείται δημοσιογραφία και γιατί να πρέπει το φυτώριο αυτό να πριμοδοτείται με λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη μου;
* Αρα τι πρέπει να γινει;
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Λουκέτο. Διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών σε τραπεζικούς και πολιτικούς σε κάθε περίπτωση. Αν ο Συριζα θέλει να ξανανοίξει το μαγαζί είτε σαν ανεπίσημο κομματικό γραφείο τύπου (παλιά τους τέχνη κόσκινο εκεί στον ΔΟΛ), είτε σαν κανονική και ορθολογικά λειτουργούσα επιχείρηση διότι οι κακόμοιροι οι εργαζόμενοι και άλλα τέτοια, ένα μαγαζί που θα βρει κάποιον επενδυτή-κορόιδο να χώσει 20 εκ για καλημέρα (και βλέπουμε) ας το κάνει. Καλύτερα όμως να ξεχάσει την προοπτική νέων δανεικών και αγύριστων τα οποία τελικά τα χρεωνόμαστε εμείς.

(1) Καθόλου τυχαία η Σπυράκη είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ και όσο για τον Πρετεντέρη το πράγμα συζητιέται. Ο υπουργός του Παπαδημου-ικού ΝΔΟΣΚ Καψής ήταν στελεχάρα του ΔΟΛ επίσης. Και αρμόδιος της ΔΤ επί Σαμαρά. Αν το ψάξω θα βρω άλλους 30 είμαι σίγουρος.
(2) Πέρα από το συνταξιοδοτικό που είναι μόνιμος και επώδυνος βραχνάς και μνημείο κακοδιαχείρισης και χαριστικών ρυθμίσεων σε ομάδες ημετέρων, μια μαούνα λεφτά έχουν πάει σε μαύρες τρύπες κρατικοδίαιτου καπιταλισμού της πλάκας με τον ΔΟΛ να μην ειναι η πιο τρανταχτή περίπτωση.
(3) Γενικά η ενημέρωση μπορεί να θεωρηθεί παραγωγή προϊόντος, αν και δεν είναι κάποια από αυτές που σε ταϊζουν σε περίοδο κρίσης όπως τα μπρόκολα ας πούμε. Ούτε σε ντύνουν ή σε ζεσταίνουν. Σκεφτείτε τις βιομηχανίες/βιοτεχνίες/ατομικές επιχειρήσεις της περιοχής σας που έκλεισαν γιατί το αφεντικό δεν βρήκε έτσι εύκολα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και μετά άλλα 15 για την πάρτη του, απλά επειδή έτσι γούσταρε:

«Αναφέρεται, δε, ως αξιοπρόσεκτο το δάνειο των 3.500.000 ευρώ προς την προσωπική εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη Brionte LTD, για την ανέγερση στο Πόρτο Χέλι κτισμάτων σε ιδιόκτητο ακίνητο, καθώς εκταμιεύεται ολόκληρο το ποσό χωρίς να εγγράφεται προσημείωση στο ακίνητο (πράγμα που έγινε κατόπιν εορτής, μόλις πρόσφατα), γιατί ήδη είχε προσημειωθεί σε άλλη τράπεζα, για άλλο δάνειο.
Για το δάνειο αυτό, σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, δεν έγινε ποτέ τεχνικός έλεγχος και δεν προσκομίστηκαν δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες αποτελούσαν το αντικείμενο της χρηματοδότησης, και ότι αυτό δεν συνάδει με τον κανονισμό πιστοδοτήσεων.(….)

Ως εξασφάλιση δόθηκε εγγύηση του Παναγιώτη Ψυχάρη, μέχρι του ποσού των 15.000.000 ευρώ, χωρίς να αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταται η συγκεκριμένη εγγύηση.» (κλατς)

Σκεφτείτε πόσα γαμημένα μπρόκολα, ρούχα, προϊόντα τέλος πάντως πρωτογενούς ή δευτερογενούς παραγωγής, έργα υποδομής ή κόψιμο συντάξεων αντιστοιχούν στα 211 εκατομμύρια που χρώσταγε ο ΔΟΛ πριν 3 χρόνια με το MEGA μόνο του να χρωστάει άλλα 100 (κλατς).

Και τι παρήγαγε ο ΔΟΛ; Ποιό ήταν το προϊόν του; Ενημέρωση; Ο ΔΟΛ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αλλά προπαγάνδα. Στεγνή και πολλές φορές χυδαία.

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: