Μια συγκλονιστική ομιλία

πηγή:Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: "Μηδενική Ανοχή"

(προσθήκη από π.κ.: δείτε το βίντεο με υπότιτλους, από την πηγή του)

Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down ή τρισωμία 21 βίωσαν το ρατσισμό του Χίτλερ – πριν από τους Εβραίους, πριν από τους κομμουνιστές, τους/τις Ρομά/Ρομνί, τα ομοερωτικά άτομα. Οδηγήθηκαν σε μαρτυρικό θάνατο πολύ πριν κατασκευαστούν οι θάλαμοι αερίων. Χιλιάδες άνθρωποι με Down και άλλες βλάβες βρήκαν τραγικό τέλος σε σφραγισμένα φορτηγά οπού σωλήνες διοχέτευαν τα καυσαέρια της αναμμένης μηχανής. Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ των αναπήρων (275.000) παρουσιάστηκε ως «υπηρεσία» στο γερμανικό λαό και στους/στις ίδιους/ες… Ο υπεύθυνος των προγραμμάτων ευθανασίας (πρόγραμμα Τ4) Καρλ Μπραντ χρησιμοποίησε το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος διαβίωσης, τη δυστυχία του «ανάξιου» ατόμου και στην απολογία του στη δίκη της Νυρεμβέργης μίλησε για «καλές προθέσεις» απέναντι στα κακόμοιρα πλάσματα…

Σε απόλυτη ιδεολογική ταύτιση, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις τους για τους ανάπηρους μέσα από την ιστοσελίδα ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ -παρακλάδι της ΧΑ. Για το Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση» στις 14 Μαΐου 2007. Στο άρθρο του Καναδού φυσικού θεραπευτή (φυσικοπαθητική) Δρ. Τζ. Μποζ-Πρεβό, που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα, προτείνεται ευθαρσώς η ευθανασία των ψυχικά αναπήρων με τη δικαιολογία ότι «H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό». «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση.

Ο χρυσαυγίτης Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει επίσης δηλώσει δημοσία ότι «παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες» λέγοντας ότι «χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας».

https://www.facebook.com/lawyersjailgoldendawn/videos/1307940932626859/?pnref=story

Χαρακτηριστική και η ομιλία του πυρηνάρχη της ΧΑ Σαλαμίνας τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική οργάνωση Νίκαιας. Στον μισαναπηρικό του λόγο, ο Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλάει ανοιχτά για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», πρώτο μέλημα της οποίας είναι η «διαφύλαξη της φυλετικής καθαρότητας», άποψη που βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις ιδέες της ναζιστικής Γερμανίας.
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και στον χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή… Το ομαδικό αυτό αίσθημα που συσφίγγει τις ανθρώπινες ομάδες είναι ο εθνικισμός… Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Άτομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διεστραμμένοι, είτε βιολογικά νόθοι» αναφέρει ο πυρηνάρχης Σαλαμίνας Μ. Παπαδημητρίου.
Κι αφού αναλύει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι το κίνημα αυτό που έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να δημιουργήσει εθνικό κράτος που ως υπέρτατο προορισμό θα έχει την υπεράσπιση του έθνους από κάθε άποψη», τονίζει τα εξής: «Ιδιαίτερη μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική, δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη, έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία».

http://www.ethnos.gr/…/to_kirygma_tis_xrysis_augis_gia_tin…/

Οι παγιωμένες αντιλήψεις για τους «ανάξιους για ζωή» είναι βαθιά μπολιασμένες στην κυρίαρχη κουλτούρα, όπως λέει και η Charlotte Helen Fien στο βίντεο, όλα τα παραπάνω δε διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές τακτικές που ακολουθούνται για το σύνδρομο Down. Μέσα από την καμπάνια «Stop Discriminating Down» σκοπός είναι να αναδειχτεί το δικαίωμα των αναπήρων στη ζωή αλλά και της ισότιμης συμμετοχής σε αυτή μέσα από την ουσιαστική απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η πλήρης απαξίωση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των Αναπήρων, οι άθλιες συνθήκες στα κλειστά ιδρύματα της χώρας, η περιθωριακή αντιμετώπιση και η φυσική εξόντωση των ανθρώπων με σύνδρομο Down δε μας αφήνει αδιάφορους/ες.
Η αλληλεγγύη οφείλει να αποδεικνύεται έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά, και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ποικιλομορφία δεν αποτελεί αίτημα αλλά ζωτικής σημασίας δικαιωματική απαίτηση.
Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ.

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
#DisabledLivesMatter
#LifeUnworthyOfLife
#gdtrial
#jailgoldendawn
#ZeroTolerance

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: