[Θεσσαλονίκη] Νέο αναρχικό εκδοτικό εγχείρημα

πηγή: Athens.indymedia.org

Το εκδοτικό εγχείρημα «Άρνηση» αποτελεί πρωτοβουλία ατόμων, που στοχεύει στη διάχυση του αναρχικού λόγου, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αγώνα. Έτσι, οποιοδήποτε κείμενο, βιβλίο, μπροσούρα συμβάλλει στην προώθηση του, στην αποδόμηση παγιωμένων και κυρίαρχων θέσεων, αλλά και στην εξέλιξη της ίδιας μας της σκέψης, αποτελεί ένα ακόμη εφόδιο, το οποίο θα συμπληρώσει το αναρχικό οπλοστάσιο.

Όμως, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως, οι μακροσκελείς αναλύσεις, τα μεγάλα λόγια και τα ολικά προτάγματα δεν έχουν καμία υπόσταση εάν μείνουν σε ένα επίπεδο θεωρητικό, σε ένα επίπεδο αναπαραγωγής και εκθείασης τους σε καφενειακές κουβέντες. Θεωρία και πράξη, πράξη και θεωρία είναι άρρηκτα συνυφασμένες. Μια σχέση αμφίδρομη, δυο έννοιες που μόνες τους δεν μπορούν να σταθούν. Άλλωστε, η αναρχική επαναστατική προοπτική αδυνατεί να στηριχθεί μόνο σε θεωρίες ή στο στείρο πρακτικισμό.

Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε από λογικές που θέλουν τις ιδέες μας φυλακισμένες σε κόλλες χαρτιού, αλλά και από αυτές που τοποθετούν τις πράξεις πάνω από τη θεωρία…

Πιο συγκεκριμένα για την Άρνηση…

Επιχειρούμε να εκδώσουμε βιβλία και μπροσούρες που δεν έχουν μεταφραστεί, δεν έχουν εκδοθεί ή που έχουν εξαντληθεί. Ενάντια στον πολιτισμό του κέρδους και της εμπορευματοποίησης, το έντυπο υλικό θα διατίθεται σε αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις, χωρίς κάποιο αντίτιμο, μα με ελεύθερη συνεισφορά.

Ειδικότερα:

Το πρώτο έντυπο, που εκδόθηκε και φέρει τον τίτλο «Πύρινες Συνειδήσεις», αποτελεί μια μετάφραση του Consuming Fire του Wolfi Landstreicher (ή αλλιώς Feral Faun), στην οποία, όμως, έχουν προστεθεί τέσσερα επιπλέον κείμενα του. Τυπώθηκε από την τυπογραφική κολεκτίβα DRUCK! στη Θεσσαλονίκη σε 500 περίπου αντίτυπα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. 

ΑΡΝΗΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ. 

Αναρχικές εκδόσεις Άρνηση.

Ιούνιος 2017

E-mail Επικοινωνίας: a.ekdoseis@riseup.net

pyrines-syneidiseis.compressed_1.pdf

Advertisements

Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: