Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS

πηγή: Stop-ttip-ceta

Δικαιώματα για τους Πολίτες - Κανόνες για τις Εταιρείες - STOP ISDS

Ευρωπαϊκή εκστρατεία | Υπογράφουν πολίτες και οργανώσεις | Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS | Rights for People, Rules for Corporations STOP ISDS

Παρουσίαση της εκστρατείας || Οι πρώτες υπογραφές φορέων || Υπογράφουν πολίτες
Για την Ελλάδα επικοινωνία στο Mail: stop.ttip.greece@gmail.com Πληροφορίες στο blog: http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.01.2019
Ευρωπαϊκή εκστρατεία | Υπογράφουν πολίτες και οργανώσεις
Rights for People, Rules for Corporations STOP ISDS Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρείες – STOP ISDS
Στις 22 Ιανουαρίου 2019 ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή εκστρατεία «Δικαιώματα για τους Πολίτες, Κανόνες για τις Εταιρίες – STOP ISDS). Από την Ελλάδα οι πρώτοι φορείς που έχουν υπογράψει και στηρίζουν την εκστρατεία είναι:  α) STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας – Για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη, σε έναν κόσμο δίκαιου εμπορίου  β) Αγίλοπας – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία  γ)) Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ / Naturefriends Greece.
δ) ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
ε) ΒΙΟΖΩΑκολουθεί το βασικό κείμενο της εκστρατείας:
«Είμαστε μια συμμαχία πάνω από 150 Ευρωπαϊκών οργανώσεων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων, που κινούμαστε υπέρ του καθορισμού κανόνων για τις εταιρείες και ενάντια στο ISDS (το Σύστημα Διευθέτησης Διαφορών μεταξύ επενδυτή και Κράτους), που αποτελεί ένα παράλληλο σύστημα δικαίου, μονόπλευρο και άδικο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών.

Πιστεύουμε ότι το ISDS αποτελεί μια παγκόσμια απειλή. Υπονομεύει τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους κανόνες δικαίου, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία, την ισότητα των φύλων, τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των καταναλωτών.
Πιστεύουμε, ότι το ISDS, το οποίο παρέχει προνόμια στις εταιρείες πρέπει να καταργηθεί, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία των εταιρειών και να τεθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης σε πρώτη προτεραιότητα.
Αντί για τα προνομιακά δικαιώματα των εταιρειών, χρειαζόμαστε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για τις πολυεθνικές εταιρείες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και εθνική νομοθεσία που να καθιστά τις εταιρείες υπόλογες, ενώ θα εξασφαλίζει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για ανθρώπους και κοινότητες που δέχονται επίθεση από την αδικία των εταιρειών.
Όλοι μαζί, υπερασπιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, στον οποίο η διαφορετικότητα αποτελεί δύναμη. Είμαστε αντίθετοι σε όλες τις μορφές ρατσισμού, διακρίσεων και εθνικών εχθροτήτων. Οργανώσεις μπορεί να απορριφθούν σε περίπτωση που παραβιάζουν τις παραπάνω βασικές αρχές μας! 
Το κείμενο αυτό υπογράφουν πάνω από 150 Ευρωπαϊκές οργανώσεις και ο κατάλογος (που είναι στη διάθεση του καθενός) συνεχώς αυξάνεται.»
Χρήσιμοι σύνδεσμοι για την εκστρατεία:
Παρουσίαση της εκστρατείας https://stopisds.org Οι πρώτες υπογραφές φορέων https://stopisds.org/alliance Υπογράφουν πολίτες https://stopisds.org/action Για την Ελλάδα επικοινωνία στο Mail: stop.ttip.greece@gmail.com  Πληροφορίες στο blog: http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.com


Σας ακούμε...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: